WindowBlinds 7

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 01 september 2010 13:02

Apps & Software

Met WindowBlinds kunt u uw Windows-systeem voorzien van een geheel nieuw uiterlijk. Hoewel dit via 'Vormgeving en persoonlijke instellingen' via het configuratiescherm ook mogelijk is, gaat WindowBlinds net even verder. Bovendien herkent het programma ook uw eigen thema’s en visuele instellingen die u vanuit Windows gemaakt hebt, waardoor u ze gemakkelijk kunt aanpassen.

Het uiterlijk van het programma is duidelijk. Bovenaan ziet u een balkje met algemene instellingen van het programma zelf en wat functieknoppen. Daaronder staat een preview-overzicht van het uiterlijk van Windows en daar weer onder de keuzemogelijkheden voor het uiterlijk. Tot slot vindt u onderaan een rijtje tabbladen van het onderdeel waarvan de keuzemogelijkheden weergegeven moeten worden, zoals de wallpaper of de kleurenindeling.

De interface van WindowBlinds is zowel functioneel als mooi vormgegeven.

Het programma heeft veel mogelijkheden om het uiterlijk van Windows om te bouwen, van het startmenu tot verkenner-vensters. Er zijn niet alleen verschillende kleuren te gebruiken, maar ook allerlei texturen en effecten, waarvan er behoorlijk wat beschikbaar zijn. Naast eigen instellingen kunt u ook vooraf gemaakte Windows-jasjes gebruiken of downloaden via de ‘Get More Skins’-knop. Nadeel is echter dat voor de mooiste skins de portemonnee getrokken moet worden, terwijl u ook al voor de software dient te betalen. De betaalde skins kosten zo’n vijf dollar (circa 3,95 euro) per stuk, tamelijk buiten proportie als u het ons vraagt.

Bug

Na wat spelen met het programma kwamen er een aantal bugs voorbij. Bij het instellen van een houttextuur op de achtergrond van de verkenner kregen we aanvankelijk een lichtblauwe vlekkenreeks te zien die het gehele kantoor lichtblauw deed oplichten. Een ander textuur kiezen, en vervolgens weer terugswitchen naar de houttextuur loste het probleem weer op. Sommige andere texturen bleven een paar kleine, onverklaarbare blauwe vlekjes vertonen.

Het uiteindelijke resultaat mag er wezen.

WindowBlinds is desalniettemin een leuk programma voor degenen die het Windows-uiterlijk helemaal op willen poetsen. Hoewel de titel doet geloven dat het alleen onder Windows 7 werkt, doet de software het ook prima onder Windows XP (32-bit) of Vista. Er zijn veel mogelijkheden om het helemaal te personaliseren. Het uiterlijk kan zelfs per applicatie of venster ingesteld worden. U dient er wel rekening mee te houden dat programma’s als deze, wat van de snelheid van uw systeem afsnoepen. Het is daarom aan te raden het programma alleen te installeren op systemen die voorzien zijn van goede hardware, of als u niet regelmatig gebruikmaakt van zware applicaties.

WindowBlinds 7

Prijs $ 19,95 (circa € 15,70)

Taal Engels

Medium 41 MB download

Proefversie 30 dagen demo

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Stardock

Oordeel 6/10

Pluspunten

Veel vormgevingsinstellingen

Downloadbare skins

Minpunten

Leukste skins hebben forse prijskaart

Niet geheel bugvrij

0 Reactie(s) op: WindowBlinds 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.