WindowFX 5.0

Door: Edmond Varwijk | 20 juni 2012 15:29

Review

Het Amerikaanse Stardock wil met extra programma's Windows gebruiksvriendelijker en mooier maken. Het programma WindowFX richt zich hierbij specifiek op de animaties van programmavensters en het menu Start en voegt het extra opties toe voor het werken met meerdere vensters.

Wie WindowFX wil gebruiken om de animaties binnen Windows mooier te maken heeft de keuze uit aanpassingen voor het Start-menu, de menu's binnen programmavensters, de programmavensters zelf en de beweging van vensters wanneer die worden verplaatst. Bij een programmavenster kan bijvoorbeeld de animatie bij het openen van een venster, het sluiten, het minimaliseren en het herstellen worden veranderd. Bij elk van deze acties kan een van de bijna dertig alternatieve animaties worden gekozen. Hetzelfde geldt voor het openen en sluiten van het menu Start en het openen en sluiten van menu's. Daarnaast kan de manier waarop het venster beweegt tijdens het verplaatsen van een venster worden aangepast, maar hier is minder keuze. U kunt een vast effect per actie instellen, maar de effecten ook willekeurig laten afwisselen. Zo ziet u vanzelf alle leuke animaties voorbij komen.

De functionaliteit van WindowFX is verdeeld over zes tabbladen en gemakkelijk te bedienen.

Functionaliteit

Behalve mooier wil WindowFX Windows ook beter maken. Druk met de middelste muisknop op een titelbalk en het venster draait zich om en laat op de achterkant de hoeveelheid geheugen zien die het programma gebruikt.

Een leuke animatie bij het verplaatsen van venster is deze 'wobbelig' te maken.

Veel van de andere functies richten zich op het werken met meerdere vensters. Zo is het mogelijk om een venster altijd zichtbaar houden en kunt u de transparantie of Flip3D aanpassen. Hoewel leuk om mee te experimenteren, zijn het veelal functies die minder snel gebruikt zullen worden. Is uw beeldscherm groot genoeg om meerdere vensters naast elkaar geopend te hebben, dan zijn de functies om programmavensters volgens een onzichtbaar raster op het scherm te kunnen positioneren handig. Bovendien kunt u wanneer u een programma gebruikt, alle andere programmavensters vervangen door een foto of transparant of donker maken.

Met een dubbelklik draait u een venster om en krijg informatie over de systeembelasting door dat programma.

Conclusie

WindowFX biedt een aantal leuke en een aantal handige functies voor een gunstige prijs. De eerste zal iedereen waarderen, de tweede afhankelijk van de manier waarop u de computer gebruikt. Hoewel een aantal van de nieuwe functies namelijk juist nuttig zijn wanneer u meerdere programma's gelijktijdig gebruikt, zorgen ze ook voor erg veel onrust op het scherm dat bijvoorbeeld steeds van aanzien verandert.

WindowFX 5.0

Prijs $ 9,95 (Ca. € 7,50)

Taal Engels

Medium 15 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP (32 bit) /Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 50 MB vrij geheugen, 100 MB harde-schijfruimte, 1 GHz-processor

Maker Stardock

Oordeel 8/10

Pluspunten

Mooie animaties

Snel

Veel configuratieopties

Prijs

Minpunten

Niet alle mogelijkheden even nuttig

Maakt beeld onrustig

0 Reactie(s) op: WindowFX 5.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.