Windows 10 Fall Creators Update downloaden

Door: Mark Gamble Gamble | 17 oktober 2017 10:41

How To

Vandaag komt Microsoft met de langverwachte grote update voor Windows 10. De Fall Creators Update brengt je nieuwe functies, een verbeterde interface en tal van andere vernieuwingen. Zorg dat je 'm op tijd binnenhaalt.

Benieuwd wat er allemaal nieuw is in de Windows 10 Fall Creators Update? Hier lees je er alles over.

Net als bij alle vorige Windows 10-versies heb je ook de mogelijkheid om de Windows 10 Fall Creators Update handmatig te downloaden. Dat kan op meerdere manieren. In deze How To laten we je zien welke wegen je kunt bewandelen.

1 - Downloaden via Windows Update

Gebruikers van de huidige versie van Windows 10 kunnen ervoor kiezen om te wachten tot de Fall Creators Update automatisch beschikbaar komt via Windows Update. Microsoft zal - net als bij de eerdere Creators Update - een bericht tonen in de systeembalk wanneer de update kan worden gedownload. Vervolgens ga je naar Instellingen en kies je voor Bijwerken en beveiligen. Onder het item Updates zie je een melding dat de update voor je klaarstaat en kan worden gedownload. Is dat niet het geval, dan klik je op de knop Naar updates zoeken.

2 - Handmatig downloaden

Het downloaden van de Fall Creators Update is het meest eenvoudig via Windows Update, want dan blijven al je instellingen bewaard en wordt de update gewoon over je bestaande versie heen geïnstalleerd. Maar, als je het liefst een nieuwe installatie voor je pc wilt, dan is dat ook mogelijk. In dat geval moet je gebruik maken van de Media Creation Tool van Microsoft. Met dit kleine stukje software kun je een ISO-bestand van de Fall Creators Update downloaden.

Als de ISO voor Windows 10 Fall Creators Update beschikbaar is, ga je als volgt te werk:

Ga naar de website www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10.

Op die pagina vind je halverwege de pagina een knop genaamd Hulpprogramma nu downloaden. Er wordt nu een uitvoerbaar bestand met de naam MediaCreationTool.exe van zo'n 17 MB gedownload. Na het downloaden start je dit programma op.

Als het programma binnen is, dubbelklik je erop om de downloadprocedure te starten. De Media Creation Tool biedt je twee opties: het downloaden van een ISO-bestand of het aanmaken van een opstartbare usb-stick, beiden voorzien van Windows 10 Fall Creators Update.

Kies bij de eerste vraag voor Installatiemedia (USB-stick, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc maken. Laat je niet van de wijs brengen dat deze optie alleen geschikt is voor een andere computer, want het werkt ook gewoon voor je eigen pc. Maar let op: kies alleen voor deze optie als je Windows 10 helemaal opnieuw wilt installeren. Met een volledige installatie wordt je bestaande installatie namelijk helemaal verwijderd. Je doet er dus ook verstandig aan om eerst een goede back-up te maken. Dat is niet zo moeilijk, want in deze How To lees je daar alles over.

Nadat je op Volgende hebt geklikt, kun je kiezen uit de versie van Windows 10 Fall Creators Update die je wilt installeren. Deze versie moet gelijk zijn aan je bestaande installatie. Heb je een 64-bits versie Windows 10 Pro, dan moet je die dus kiezen. Ook de taal van het besturingssysteem hou je bij voorkeur hetzelfde als je huidige installatie. Dit moet je doen om eventuele automatische activatieproblemen van Windows 10 te voorkomen. Jouw Windows-installatie is namelijk gekoppeld aan je computerhardware, en als je nu een verkeerde versie van Windows kiest, heb je kans dat je Windows 10 niet kunt activeren.

Klik op de knop Volgende om een keuze te maken tussen een bootable usb-stick of een ISO-bestand. Een bootable usb-stick moet een opslagcapaciteit hebben van minimaal 4 GB en moet door de Media Creation Tool ook meteen herkend worden, voor een dvd geldt vanzelfsprekend dat je een dvd-brander in je computer moet hebben.

Downloaden en wachten

De installatiebestanden voor de Windows 10 Fall Creators Update worden nu gedownload. Afhankelijk van je internetsnelheid duurt dat tussen de 15 en 30 minuten.

Als de usb-stick is aangemaakt, dan kun je deze - nadat je 'm veilig hebt losgekoppeld van je computer - meteen gebruiken om Windows 10 schoon te installeren. Heb je voor een ISO-bestand gekozen? Dan kun je dat bestand direct op een beschrijfbare dvd branden, door er in de Windows Verkenner met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Schijfkopiebestand branden. Zonder apart brandprogramma zal Windows 10 er automatisch een bootable dvd van maken (zorg wel dat je een dvd-r- of dvd-rw-schijfje in het station hebt geplaatst).

Je bent nu klaar om je pc van een brandschone installatie van Windows 10 Fall Creators Update te voorzien. Wil je weten hoe je die procedure stap voor stap doet? In deze How To lees je alles over een schone installatie van Windows 10.

3 Reactie(s) op: Windows 10 Fall Creators Update downloaden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 september 2017 09:22 ardsur
  met dank voor de informatie om Windows10 update nog sneller binnen te halen.

  echter, het zou nog beter zijn, om ook een methode te vermelden om de komende W10 upgrade nog later dan de automatische verplichte datum binnen te halen.

  Waarom?
  Wel MS heeft veel problemen met de upgrades, de 2 vorige grote updates zijn geen van beide zonder vele problemen bij gebruikers verlopen. Derhalve pleit ik ervoor, en niet voor de eerste keer, om niet direct de upgrade uit te voeren maar eerst een paar maanden te wachten; berichten inde gaten houden over problemen en als dan alles goed verklaard wordt — dan pas de W10 upgrade uit te voeren.

  Ik zelf, denk dat ik de Kerstvakantie daarvoor in ruim, met ruim 2 maand na introductie van W10 upgrade, zal duidelijk zijn of er problemen zijn en of the veilig is de upgrade zelf uit te voeren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 oktober 2017 10:31 rveijkwwnl
  Met Win10PRO kan men altijd updates uitstellen, men kan daarbij een betaalde tijdsvak of dergelijke voor instellen. Heel handig.
  Dit kan niet met Win10 Home, had maar men beter moeten opletten bij de aanschaf ervan (update).

  Ronald.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 oktober 2017 11:08 NoNotMe
  Alweer de zoveelste mega-update van W10, in veel gevallen gaat dit lang niet altijd vlekkeloos. Liever een kale W10 "from scratch" dan maar. En toch vraag ik mij nog steeds af hoe Microsoft "weet" dat ik mijn systeem al eerder heb voorzien van W10, registratie gaat op de achtergrond gewoon "automatisch"
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.