Windows 10 loopt vertraging op

Door: chris-koenis | 11 december 2014 11:55

Nieuws

Het voor Microsoft cruciale Windows 10 komt later dan aanvankelijk werd verwacht, zo maakte COO Kevin Turner bekend tijdens een persbijeenkomst.

Waar Microsoft tot voor kort altijd medio 2015 aanhield voor de release, spreekt het bedrijf bij monde van Turner inmiddels van "begin herfst 2015". Dan moet de opvolger van het nooit aangeslagen Windows 8 het levenslicht zien, zo laat de Chief Operating Officer weten aan de Japanse nieuwsdienst Nikkei. Een officiële datum is echter nog altijd niet vastgesteld.

Versmelting

Als Windows 10 daadwerkelijk in de herfst van 2015 verschijnt, is dat drie jaar na Windows 8. Dat veelvuldig bekritiseerde besturingssysteem verscheen in oktober 2012 op de markt. Windows 9 slaat het bedrijf zoals bekend over, dit omdat het nieuwe Windows geen opvolger zou zijn, maar volledig nieuw gebouwd. Windows 10 versmelt desktop, tablet en smartphone OS in één.

Vorige week sprak Turner de verwachting uit dat het nieuwe Windows tegen het einde van de zomer van 2015 of begin herfst uitgebracht zou worden. Intussen is het dus dat laatste geworden. Liefhebbers van het testen van het nieuwe Windows, kunnen dat hier al sinds twee maanden doen. Het registreren van toetsaanslagen door Microsoft in deze preview deed direct stof opwaaien.

3 Reactie(s) op: Windows 10 loopt vertraging op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 december 2014 15:03 Anoniem
  Ik lig er niet meer wakker van.
  Had jarenlang Window's in een gezin van 4, vanaf de 98 versie.
  2 jaarlijks een nieuwe, en de laatste die ik kocht was er een voor mijn vrouw, met Win8.
  Ondertussen hebben wij in ons gezin al 3 apple binnengehaald, en door het zien van de gemakkelijkhied van werken met de mac's, ook al 12 vrienden en familie die overgestapt zijn.
  Dat is niet mis, en denk dat er nog meer zijn die de Win's en '8' laten voor wat het is.
  Iemand die de stap zette, wil nooit meer terug. met de vele bugs, tijdrovende programma plaatsingen, dure Windows besturingsystemen, trouwens programma's, wat je gratis krijgt bij de appel  .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 januari 2015 14:26 Anoniem
  Het enige dat je bij die Appel blijkbaar niet gratis krijgt zijn de lessen Nederlands.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 juni 2015 09:41 Anoniem
  Je moet weten dat nog steeds 80% van alle besturingssystemen windows zijn en dat zal nog niet vlug veranderen hoor.Windows start nog altijd het snelste op en heeft veel meer instelmogelijkheden….. dus blijf maar bij windows.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.