Windows 10 opstarten met kerstgeluid

© PXimport

Windows 10 opstarten met kerstgeluid

Geplaatst: 25 december 2015 - 04:05

Aangepast: 14 december 2022 - 15:04

Martin Gijzemijter

We lijken tegenwoordig een stuk minder te spelen met Windows dan vroeger. Verder dan het aanpassen van een bureaubladachtergrondje komen we niet, we zijn niet meer geïnteresseerd in muisaanwijzers in de vorm van de Star Trek Enterprise of allerlei andere grappige aanpassingen in Windows.

Dat wil echter niet zeggen dat dergelijke aanpassingen niet meer mogelijk zijn. Zo kun je Windows 10 nog altijd prima voorzien van je eigen opstartgeluid, hetgeen natuurlijk met de kerstdagen extra gezellig is. De functie zit echter wel iets verborgen.

Registereditor

Start de Registereditor door het menu Start te openen en 'regedit' in te typen. In de Registereditor navigeer je vervolgens naar HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\EventLabels\WindowsLogon en dubbelklik je op de waarde ExcludeFromCPL. Verander de waarde 1 vervolgens in 0, klik op OK en sluit de Registereditor. Wat je zojuist gedaan hebt is voorkomen dat Windows het opstartgeluid verbergt in de instellingen voor geluid.

 

© PXimport

Voordat je het geluid kunt selecteren dien je de optie eerst in te schakelen in het Register

Navigeer nu naar het Configuratiescherm en klik op Geluid en vervolgens op het tabblad Geluiden. In het overzicht met geluiden vind je nu de optie Windows aanmelden. Klik op Bladeren en selecteer het (kerst)geluid dat je aan het opstarten van Windows wilt koppelen. Vergeet vervolgens niet om een vinkje te plaatsen bij Geluid van Windows starten afspelen. Klik op OK en de volgende keer dat je Windows start, zul je het geluid horen dat je hebt geselecteerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten