Windows 11: 7 dingen die je moet uitproberen

Door: Wesley Akkerman | 26 oktober 2021 06:04

How To

Je hebt een gloednieuwe computer of laptop met Windows 11 of hebt de mazzel dat je je oude systeem kunt upgraden naar Windows 11. Tijd om het nieuwe besturingssysteem te leren kennen. Maar waar moet je precies beginnen? Wij helpen je een handje.

Twee onderdelen waar je ongetwijfeld veel mee te maken krijgt, zijn de instellingen-app en de Microsoft Store. Beide dingen zijn in een nieuw jasje gestoken en werken net even anders dan je gewend bent. Voor beide apps geldt dat het design alle elementen van Windows 11 overneemt en dat er links wederom een handig menu staat waarmee je snel navigeert naar het onderdeel dat je zoekt. Zo kan de instellingen-app rekenen op onderdelen die je voorheen alleen aantrof in het Configuratiescherm (die mettertijd toch echt gaat verdwijnen). Als je snel de instellingen wil bekijken, druk je zoals altijd op Windows + i. De Microsoft Store biedt onder meer een snelkoppeling naar je bibliotheek aan, heeft een vernieuwde zoekbalk bovenin en heeft een aantrekkelijke presentatie.

Bedieningspaneel en aankleding

In het verlengde van de instellingen, doe je er ook goed aan het vernieuwde Bedieningspaneel uit te proberen. Je bereikt dit paneel door op de iconen voor wifi en dergelijke te drukken, rechts onderin beeld. In dit menu schakel je heel snel zaken als wifi en bluetooth in, bijvoorbeeld. Bovendien regel je hier het volume en kun je er de helderheid van je scherm mee regelen. In het kader van personalisatie krijg je toegang tot een aantal nieuwe achtergronden, binnen thema’s genaamd Glow, Captured Motion, Sunrise of Flow. Je kiest een thema uit via de instellingen en het kopje personalisatie. Dit is ook de plek waar je kiest voor een donker of licht thema. Natuurlijk kun je via de vernieuwde Microsoft Store andere thema’s binnen hengelen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Vensters, Teams en widgets

Tot slot hebben we nog drie andere onderdelen die je aandacht waard zijn. Ben je iemand die Microsoft Teams gebruikt, dan is het goed om te weten dat de chatopties van dat programma direct geïntegreerd zijn in Windows 11. Je herkent het icoon in de taakbalk aan de paarse kleur. Vensters vastklikken aan de rand van het scherm is overigens ook gemakkelijker dan ooit. Wanneer je met je muis boven het Maximaliseren-knop zweeft, dan presenteert Windows 11 alle opties die er zijn. Tot slot de widgets. Windows 11 heeft daar een gloednieuw menu voor. Met de widgets krijg je in één oogopslag informatie over het weer, het nieuws en andere belangrijke zaken. 

0 Reactie(s) op: Windows 11: 7 dingen die je moet uitproberen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.