Windows 11 S Mode: zo kom je er uit

Door: Wesley Akkerman | 12 november 2021 19:44

How To

Wanneer je een minder krachtige tablet, computer of laptop koopt, dan is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met Windows 11 S Mode. Met deze modus beperkt Microsoft welke apps je downloadt en installeert, met als doel je veilig te houden van malafide applicaties. Maar wat nou als je gewoon elk programma wil installeren dat je wil?

Met een normale versie van Windows 11 (of Windows 10) installeer je elk programma dat je downloadt. Ze hoeven niet uit de Microsoft Store te komen, zoals bij de S Mode het geval is. Wanneer je toch een app buiten de Microsoft Store om downloadt, dan krijg je de melding dat dit niet kan – en je ziet een kleine knop staan voor tekst en uitleg hoe je het toch voor elkaar krijgt. Wanneer je op die knop drukt, dan kom je uit op een speciale pagina binnen de Store, waarop Microsoft uitlegt dat je beter in S Mode kunt blijven voor je eigen veiligheid. De S Mode kom je verder tegen op apparaten waar kinderen veel gebruik van maken, naast de minder krachtige apparaten.

Onthoud dat bepaalde programma’s en videogames niet in de Microsoft Store staan. Denk dan bijvoorbeeld aan een aantal nieuwe games van specifieke game-uitgevers. Hoewel Microsoft veel moeite stopt in het onderhoud van de Microsoft Store en hoopt dat veel bedrijven hun apps en games erin uitbrengen, is het lang niet altijd het geval dat je vindt wat je zoekt in de digitale winkel. In sommige gevallen is het dus wel degelijk nodig de upgrade uit te voeren via de genoemde pagina.

Uit de Windows 11 S Mode komen

Op de geopende pagina vind je de opties voor het verlaten van de Windows 11 S Mode. Je kunt namelijk heel gemakkelijk upgraden van S Mode naar Windows 11 Home Edition. Microsoft waarschuwt voor het eenrichtingsverkeer: na het upgraden, keer je niet meer gemakkelijk terugkeren naar de S Mode. In de grote banner bovenin beeld staat een blauwe knop waarmee je het updateproces start. Klik daarop en wacht even tot Windows 11 gereed is. Wellicht denk je dat dit een paar minuten tot uren duurt, maar het updateproces is binnen enkele seconden afgerond. Je hoeft je computer of tablet waarschijnlijk niet eens opnieuw op te starten. Binnen enkele ogenblikken ontvang je al een melding dat het upgraden gelukt is en dat je Windows 11 Home kunt gebruiken – en dus apps buiten de Store om kunt downloaden en installeren.

0 Reactie(s) op: Windows 11 S Mode: zo kom je er uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.