Windows 11 verkenner krijgt tabbladen

Door: Joris Peterse | 06 april 2022 10:34

Het officiële logo van het Windows 11-besturingssysteem, ten tijde van de officiële onthulling.
Nieuws

Windows verkenner krijgt (eindelijk) tabbladen. In een blogpost maakte Microsoft de nieuwe functionaliteit voor Windows 11 officieel bekend.

Tabbladen in de Windows-verkenner is een functie die al ter sprake is gekomen sinds de introductie van tabbladen in de browser. Veel andere ontwikkelaars waren Microsoft al voor door tabbladen in een verkenner te brengen, bijvoorbeeld Stardock’s Groupy of Explorer++. Aanvankelijk zou Microsoft in de verkenner van Windows 10 al tabbladen toevoegen, maar om onduidelijke redenen is dat er nooit van gekomen.

In een recente Windows 11 Insider Build preview doken de tabbladen opeens op. Nu zijn ze door Microsoft ook officieel aangekondigd in een blogpost.

Windows 11 tabbladen
Tabbladen in de Windows 11 verkenner.

Meerdere verkenner-vensters

De tabbladen in de verkenner doen erg denken aan de tabbladen in de browser. Het maakt werken met meerdere verkenner-vensters een stuk overzichtelijker, omdat je alles in één verkennervenstertje zichtbaar hebt. Ook claimt Microsoft dat dankzij slimme algoritmes ook de bestanden die je nodig hebt eerder verschijnen. Door een nieuwe zoekfunctie en het voorkeur geven aan gedeelde bestanden in de cloud waarin wordt samengewerkt.

De verkenner-tabbladen is niet de enige toevoeging die Microsoft aankondigde. Er komt een functie die automatisch ondertiteling biedt voor video en integratie met Windows 365. Een cloud-abonnementsversie van Windows.

Windows Insiders kunnen intussen al aan de slag met tabbladen in de verkenner. Wanneer de functionaliteit via Windows Update voor alle Windows 11-gebruikers wordt uitgerold is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Windows 11 verkenner krijgt tabbladen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.