Windows 7: navigeren in Verkenner

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 juni 2010 09:25

Apps & Software

Windows 7 bevat geen knop om naar de bovenliggende map te navigeren in de Verkenner. In XP kwam u hiermee gemakkelijk een niveau hoger in de mappenstructuur. Gelukkig is de functie slechts verplaatst naar de adresbalk.

Het is nu ook mogelijk om enkele niveaus over te slaan, zodat u muisklikken bespaart. Op die manier bereikt u razendsnel de hoofdmap. Met de sneltoets Alt+PijlOmhoog gebruikt u overigens alsnog de functie om naar een bovenliggende map te navigeren.

De startmap van Windows Explorer bestaat uit bibliotheken met uw persoonlijke documenten. Misschien ziet u liever een overzicht van schijfstations en verwisselbare media, zoals u dat bij eerdere versies van Windows gewend was. Ga naar Start, Alle programma’s, Bureau-accessoires en klik met de rechtermuisknop op de Windows Verkenner. Kies Eigenschappen en wis de tekst op het tabblad Snelkoppeling achter het invoerveld bij Doel. Typ het volgende: %SystemRoot%\explorer.

exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}. Sluit af met Toepassen en OK. De snelkoppeling in de taakbalk blijft echter de bibliotheken openen. U lost dat op door deze snelkoppeling te verwijderen, waarna u die vervolgens weer terugplaatst.

U gebruikt de adresbalk van Windows Explorer om door de verschillende niveaus te bladeren.

0 Reactie(s) op: Windows 7: navigeren in Verkenner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.