Windows 7-welkomstscherm aanpassen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 september 2010 11:59

Apps & Software

Microsoft biedt u niet de mogelijkheid om het welkomstscherm aan te passen dat verschijnt wanneer u Windows opstart. Gelukkig zijn er andere manieren om dit te bewerkstellingen. Een zeer eenvoudige manier om de weergave van het welkomstsvenster aan te passen, is met behulp van het gratis programma WinBubble.

WinBubble is een applicatie waarmee u ontzettend veel dingen binnen Windows 7 kunt aanpassen en het welkomstscherm is er daar slechts één van. Het programma is nogal verstopt op de site van de maker, maar u downloadt het rechtstreeks via deze link.

In het programma is het aantal tabbladen dat u kunt kiezen nogal overweldigend. Hoewel deze zeer handige opties bevatten, hoeft u zich voor deze tip gelukkig maar op één tabblad te richten, namelijk Windows 7. Wanneer u op dit tabblad hebt geklikt, ziet u direct welke achtergrond het welkomstscherm momenteel heeft. Onder het kopje Logon Backgrounds kunt u snel een andere achtergrond selecteren, maar u kunt ook op Browse klikken en één van uw eigen afbeeldingen op de harde schijf selecteren. Hebt u eenmaal iets geselecteerd, dan klikt op View om te kijken of het resultaat bevalt. Eventueel kunt u rechts in het venster nog kiezen voor No Shadow, Light Shadow of Dark Shadow om het uiterlijk van de tekst in het welkomstscherm te beïnvloeden. Desgewenst schakelt u het opstartgeluid uit door een vinkje te plaatsen bij Disable the Start-up Sound.

Met een paar muisklikken verandert u met WinBubble het uiterlijk van het welkomstscherm.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Windows 7-welkomstscherm aanpassen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.