Windows 7 wint meer marktaandeel dan Windows 8

Door: kristian-van-tuil | 13 december 2013 14:32

Nieuws

Windows 7 wint opnieuw meer marktaandeel dan het nieuwere Windows 8 en Windows 8.1. Dat blijkt uit recente cijfers van onderzoeksbureau NetApplications.

Het begint stilaan duidelijk te worden dat Windows 8 allesbehalve een succes is. Zelfs de met veel bombarie geïntroduceerde Windows 8.1-update verandert niets aan dat feit. Windows 7 groeide na de release vier keer zo hard.

Infographics-makers Statista plaatsten de laatste cijfers van marktonderzoeker NetApplications in onderstaande grafiek. Deze laat zien dat in dat in dezelfde periode dat de systemen op de markt zijn, 14 maanden na de release, Windows 7 een marktaandeel van 20 procent kent, terwijl Windows 8.x het met een magere 9,3 procent moet doen.

Het ergste van alles moet zijn dat Windows 8 zelfs in marktaandeel daalt. In september dit jaar bereikte het tegel-OS een hoogtepunt van 8,02 procent, maar nu is het teruggevallen naar een duivelse 6,66 procent. Windows 7 blijft stijgen en bereikt nu een totaal marktaandeel van 46,6 procent.

Als je voor Microsoft toch iets positiefs zou moeten noemen: Het marktaandeel van het binnenkort zeer onveilige Windows XP blijft slinken en gaat richting 30 procent. Van de Windows 8-malaise profiteren vooral Windows 7 en Linux. Ook Mac OS X moet volgens NetApplications terrein prijsgeven.

Bron: Webwereld.nl

5 Reactie(s) op: Windows 7 wint meer marktaandeel dan Windows 8

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 december 2013 11:38 Anoniem
  Hier ook dat vreselijke W8 van mijn nieuwe laptop afgekegeld en "geupdated" naar W7.. Works like a charm :)
  Such a shame dus wel voor die W8 licentie moeten dokken helaas..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 december 2013 08:30 Kakysan
  Ik heb geen idee waarom de mensen Windows 8 niet een kans willen geven. Voor bedrijven misschien slechte integratie ? Maar voor particulieren is het wel een vooruit gang. Al je oude programma's werken gewoon en de Metro interface is als je weet hoe je het moet gebruiken best handig. Wil je er niet mee werken kun je hem gewoon uitzetten bij het opstarten.
  Het lijkt erop dat mensen niet willen veranderen of het niet eens zijn met de verandering die Windows wil.
  Ik vind het leuk om besturingssystemen te testen en werk al jaren met Linux (Ubuntu/Mint). Omdat ik mensen graag help blijf ik Windows gewoon volgen. Ik kan best zeggen dat Windows 8 één van de betere versies is die ze gemaakt hebben. Vooral de verkenner heeft een goed upgrade gekregen (was ook nodig).

  Groeten van Karel,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 december 2013 17:28 Anoniem
  Ik denk dat je helemaal gelijk heb Karel.
  Er zijn gewoon een heleboel mensen die graag een bureaublad vol icoontjes willen hebben en een startmenu waar elk programma zomaar mapjes en shortcuts gaat neerzetten. Mensen willen inderdaad niet veranderen; maar vervolgens wordt er wel gezegd dat Microsoft niet innoveert. Achja, dat blijf je altijd houden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 december 2013 21:40 MarkS90
  Ik heb een update gedaan naar Windows 8 en later 8.1. Ik kwam van 7 maar ben na een aantal weken weer overgestapt op Windows 7: het went gewoon niet om met 8 te werken. Werkelijk alles zit op een andere plaats, zit verstopt is alleen bereikbaar via 5 keer klikken. En daar heb ik geen zin in om aan te wennen.
  Die 57 euro die ik betaald heb voor 8 mogen ze houden in Redmont.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 maart 2014 00:09 Anoniem
  Ik ga een nieuwe pc kopen voor een buurvrouw… Als ik Windows8 daarbij aanschaf weet ik zeker, dat ze me de komende weken dagelijks zal lastig vallen met vragen. Windows 8 is leuk voor tablets maar voor een conventionele pc is de metro onzinnig, omslachtig en dringt zich teveel aan je op. Zelf werk ik nu ruim een jaar met W8 en ik irriteer me nog steeds.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.