Windows 8.1: Maak een handige snelkoppeling naar pc-instellingen

Door: Elmar Rekers Elmar | 18 oktober 2013 08:10

Apps & Software

Microsoft heeft deze week Windows 8.1 vrijgegeven; een forse update voor het Windows 8-besturingssysteem dat veel problemen belooft op te lossen. Het is echter nog altijd lastig om snel het menu pc-instellingen te openen, en daarom laten we zien hoe je eenvoudig een snelkoppeling maakt.

In zowel Windows 8 als Windows 8.1 is het niet voor iedereen duidelijk hoe je nou snel bij het menu pc-instellingen komt. Je weet vast wel dat je hiervoor op Instellingen moet klikken in de Charms Bar, maar in het volgende menu is Pc-instellingen wijzigen om onduidelijke redenen weggestopt onder een rij icoontjes, helemaal onderaan de lijst.

Dat moet makkelijker kunnen, toch? Gelukkig vinden de ontwikkelaars van 7Tutorials dat ook. Het gratis zip-bestandje (download) bevat een snelkoppeling naar het menu Pc-instellingen welke je handig op je bureaublad (of in de taakbalk) kunt plaatsen. Vooral een handige functie in Windows 8.1, waar je ervoor kunt kiezen de hele Metro-interface links te laten liggen.

Toetscombinatie

Een alternatieve manier om het menu Pc-instellingen wijzigen te openen (buiten de Charms Bar om) is door op het toetsenbord de Windows-toets + i in te drukken. Hierdoor open je het Instellingen venster, waarna je onderaan het scherm op Pc-instellingen wijzigen kunt klikken. Inderdaad, lang niet zo makkelijk als een snelkoppeling op je bureaublad.