Windows 8.1-update optimaliseert 'gewone pc'

Door: tonie-van-ringelestijn | 10 februari 2014 09:28

Nieuws

In een nieuwe gelekte build van Windows 8.1 Update 1 zijn meer verschillen te zien tussen de interface op pc's met en zonder aanraakschermen.

Een nieuwe versie van de Windows 8.1 Update 1 is online gelekt. Microsoft heeft allerlei aanpassingen doorgevoerd voor computers zonder touchscreens, meldt The Verge. De nieuwe build start alleen op pc's zonder aanraakscherm standaard op in de desktopmodus. Gebruikers van Windows 8.1 die de optie 'boot-to-desktop' nog niet hebben ingeschakeld merken dat deze na installatie van Update 1 automatisch is ingesteld.

Muis en toetsenbord

Met meerdere wijzigingen wil Microsoft de gebruikservaring van Windows 8 op computers met toetsenbord en muis verbeteren. Een andere aanpassing is dat er een nieuwe menubalk verschijnt boven Windows 8/Metro-stijl apps als een muisaanwijzer bij de bovenkant komt. De balk heeft opties om apps te minimaliseren, te sluiten of te 'snappen'. Op apparaten met touchscreens is deze extra balk standaard niet zichtbaar.

Meer verschillen

Dat geldt ook voor een nieuwe aan/uit-knop, rechtsboven op het thuisscherm. Deze is in de nieuwe gelekte build van Windows 8.1 Update 1 alleen te zien op computers zonder aanraakscherm. Op pc's zonder touchscreen worden foto's volgens The Verge in de nieuwe build standaard geopend in de Windows Photo Viewer (en niet in de Metro-stijl Photos-app). Ook spelen audiobestanden standaard af met Windows Media Player.

De gelekte build is nog niet de finale versie. Die zou Microsoft in april rond de Build-ontwikkelaarsconferentie willen uitbrengen.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Windows 8.1-update optimaliseert 'gewone pc'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 februari 2014 13:35 Anoniem
  1
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2014 16:33 Anoniem
  Wat een raar besturingssysteem is Nicrosoft eigenlijk
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.