'Windows 8.2 krijgt Startmenu terug'

Door: kristian-van-tuil | 10 december 2013 07:32

Apps & Software

Microsoft zou overstag zijn gegaan na vele gebruikersklachten en het klassieke Startmenu terugbrengen in Windows 8.2. Dat claimt althans de bekende Windows-volger Paul Thurrott.

Na de terugkeer van een (soort van) Startknop in Windows 8.1 maakt waarschijnlijk ook het Startmenu een comeback.

Volgens de bekende Windows-volger Paul Thurrott gaat Microsoft in de opvolger van Windows 8.1 (review) gebruikers van de traditionele desktopinterface, die vaak niet kunnen wennen aan de kleurrijke tegels en het kale bureaublad, voor een belangrijk deel tegemoet komen.

Tegelapplicaties in de traditionele interface

In de nieuwe versie van Windows, die codenaam 'Threshold' heeft meegekregen, wordt het mogelijk om applicaties die normaal gesproken enkel in de Metro interface draaien ook in de desktopomgeving uit te voeren, net zoals nu mogelijk is via utilities als ModernMix.

Daarnaast komt het Startmenu beschikbaar als optie voor Windows-versies die op desktops geïnstalleerd kunnen worden. De Windows RT-versie bedoeld voor tablets met ARM-chips krijgt geen Startmenu mee.

Nieuwe Enterprise-editie

Windows 8.2 komt volgens de bronnen waarop Thurrott zich baseert in drie versies: een x86-versie voor consumententablets en pc's, een RT-versie voor tablets en een nieuwe SKU-versie voor bedrijven. Laatstgenoemde zou speciale enterprise-features (voor beheerders) kennen, maar minder vaak geüpdate worden, zo bericht ZDNet. Windows 8.2 wordt begin 2015 verwacht.

Bron: Webwereld.nl

4 Reactie(s) op: 'Windows 8.2 krijgt Startmenu terug'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 december 2013 13:19 Anoniem
  Dus de aanschaf van een nieuwe laptop nog maar even ruim een jaar uitstellen tot Windows 8.2 er is. Goed nieuws voor de handel dus (NOT)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2013 14:52 Anoniem
  Het is allemaal leuk wat microsoft doet voor zijn win 8 klanten maar laten we niet vergeten dat oem gebruikers verstoten zijn van de update,s naar win 8.1
  Ben zelf systeem bouwer met goedkeuring van microsoft en daar baal ik dus stevig van nu moet ik iedere updat van 8.1 en 8.2 kopen want microsoft heeft alle oem versie,s verwijderdt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 december 2013 15:45 Anoniem
  verwijderdt = verwijderd
  versie,s = versies
  oem versie,s = oem-versies
  systeem bouwer = systeembouwer
  oem gebruikers = oem-gebruikers
  update,s = updates
  win 8 klanten = win8-klanten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 december 2013 20:45 Anoniem
  Maar Microsoft laat gebruikers met een note-book zonder aanraakscherm dus gewoon aanmodderen met een tegelscherm en een ontbrekende startknop! Ik heb echt mijn best gedaan om eraan te wennen maar ik blijf de structuur van XP, Vista en Windows 7 missen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.