Hebt u een Hotmail- of Live-account? Dan loont het beslist de moeite om Windows Live Agenda eens te proberen. Dankzij deze digitale agenda houdt u al uw afspraken bij en krijgt u desgewenst een melding bij belangrijke afspraken of gebeurtenissen.

1. Agenda aanmaken

Is Windows Live Mail nog niet geïnstalleerd op uw computer? Surf naar http://download.live.com/wlmail. Kies uw taal en klik vervolgens op de knop Downloaden. Sla het installatiebestand op en open het vervolgens. U kunt nu aanvinken welke Live-programma’s u wilt installeren. Vink Mail aan en klik op Installeren. Zodra de installatieprocedure voltooid is, vindt u het gratis e-mailprogramma in de programmalijst van uw startmenu. Open Windows Live Mail en kies Ga Naar / Agenda of gebruik de toetsencombinatie Ctrl+Shift+X. Klik in de linkerkolom op Agenda toevoegen en geef uw agenda een naam. Kies een kleurtje en voeg eventueel een beschrijving toe. Bent u de hoofdgebruiker van deze computer? Vink dan Primaire agenda maken aan en klik op Opslaan. U kunt op deze manier agenda’s aanmaken voor alle gebruikers van deze computer. Klik opnieuw op Agenda toevoegen om een nieuwe agenda aan te maken en selecteer een ander kleurtje om het u later wat makkelijker te maken.

© PXimport

In een handomdraai maakt u een nieuwe agenda aan.

2. Afspraken maken

Er zijn verschillende weergaven in Windows Live Agenda beschikbaar. Standaard krijgt u een maandoverzicht voorgeschoteld, maar dat kunt u eenvoudig wijzigen met de knoppen in de balk bovenaan. U hebt toegang tot een dag-, week- of maandoverzicht. Afspraken toevoegen kan eenvoudig door op een bepaald tijdstip of datum te gaan staan en vervolgens in het rechtermuisknopmenu Nieuwe afspraak te selecteren. Nadat u een onderwerp en locatie hebt ingesteld, kunt u ook een start- en eindtijdstip invoeren. Herhalende afspraken hoeft u maar één keer in te voeren door de functie Terugkeerpatroon in te stellen. Als u graag gewaarschuwd wilt worden met een pop-upscherm, kunt u een alarm instellen door een tijdstip in te voeren naast het icoontje met het belletje. Helemaal onderaan in beeld voegt u extra commentaar toe. Wanneer u klaar bent met het invoeren van de gegevens, klikt u op de knop Opslaan & Sluiten.

© PXimport

U beslist zelf hoeveel informatie u invoert bij uw afspraken.

3. Afdrukken en delen

Wilt u toch graag een papieren overzicht van uw agenda? U kunt uw agenda op elk moment afdrukken. Ga naar Bestand / Afdrukken of gebruik de toetsencombinatie Ctrl+P en selecteer de afdrukstijl. U hebt de keuze uit verschillende overzichten: Dag, Week of Maand. Bovendien kunt u ook het afdrukbereik instellen door een start- en einddatum in te voeren. Uw agenda delen behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit kunt u niet offline instellen. Surf naar http://calendar.live.com en log in met uw Live-account. Helemaal bovenaan vindt u de knop Delen. Klik hierop en selecteer de agenda die u wenst te delen met anderen. Vink Deze agenda delen en Agenda delen met vrienden en familie aan. Klik op Personen toevoegen en selecteer personen uit uw adresboek. Geef nog even aan of deze personen uw agenda alleen kunnen bekijken of ook kunnen bewerken en klik op Toevoegen. Klik tenslotte op Opslaan.

© PXimport

U kunt aangeven wie uw agenda mag bekijken en bewerken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten