Windows Live Mail in Systeemvak

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 februari 2011 16:03

Apps & Software

Windows Live Mail kunt u met een handigheidje naar het systeemvak minimaliseren. Het e-mailprogramma zit dan niet meer in de weg op de Taakbalk, terwijl u evengoed snel toegang hebt tot uw berichten. U hoeft hiervoor alleen een instelling in Windows aan te passen.

In Windows 7 is het normaal gesproken niet mogelijk om de e-mailclient in het systeemvak te plaatsen. Vreemd, want in Vista regelde u dat eenvoudig via het contextmenu onder de rechtermuisknop. Gelukkig is er wel een alternatieve manier om het programma vanuit het Systeemvak te bedienen. Ga in menu Start naar Alle Programma’s / Windows Live en klik met de rechtermuisknop op Windows Live Mail. Kies voor Eigenschappen en open het tabblad Compatibiliteit. Zet een vinkje voor Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor en selecteer in het uitrolmenu de optie Windows Vista (Service Pack 2). Sluit het dialoogvenster met OK. Het e-mailprogramma is voortaan actief vanuit het systeemvak. Wanneer u met de rechtermuisknop op het pictogram klikt, verschijnt er een contextmenu. U beschikt hiermee over dezelfde functies die u wellicht in Vista gewend was.

Met deze tweak laat u Windows Live Mail binnen Windows 7 hetzelfde gedragen als in Vista.

1 Reactie(s) op: Windows Live Mail in Systeemvak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 maart 2016 11:25 Anoniem
    Helaas gaat deze vlieger van deze truc niet op in Windows 10. Live Mail zal dan wel starten, maar vervolgens vastlopen. Live Mail is in Windows 10 vervangen door Mail. Schoonepc.nl adviseert de installatie van Live Essentials te repareren; dit zorgde nog steeds voor het vastlopen. Ik heb met deze compatibiliteit gestoeid en ondervonden dat de 'Windows 7' instelling het beste werkt. So what voor het minimaliseren naar het systeemvak. Het programma werkt tenminste.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.