Windows Live Messenger 2010 (bèta)

Door: Evi Maquoi | 21 juli 2010 14:35

Apps & Software

Windows Live Messenger is vernieuwd, en niet zo’n beetje ook. Versie 2010 ziet er totaal anders uit dan oudere versies. Het instantmessaging-deel komt in de interface een beetje op de achtergrond.

Het zijn voornamelijk de sociale diensten, zoals Facebook, YouTube, Hyves en Flickr, die heel wat ruimte winnen. Wij bekijken de extra mogelijkheden van deze nieuwe Live Messenger.

Wanneer u Windows Live Messenger 2010 installeert, krijgt u onmiddellijk de vraag om uw account te koppelen aan uw Facebook- of MySpace-profiel. In enkele stappen is deze klus geklaard. Vervolgens kunt u de statussen, foto’s en videofragmenten die uw vrienden op hun profielpagina publiceren in het Windows Live Messenger-venster bekijken. Dat hoofdvenster is trouwens behoorlijk onder handen genomen. Het is niet alleen veel groter, ook de indeling is volledig veranderd. Links krijgt u de updates van uw gekoppelde diensten, rechts ziet u het ‘oude’ overzicht van uw contactpersonen waarin zichtbaar is wie on- en offline is. Helaas wordt ook een groot deel van het venster in beslag genomen door storende advertenties.

Klikt u in de linkerlijst op een Facebook-vriend, dan opent direct uw internetbrowser en komt u op de desbetreffende profielsite terecht. YouTube-fragmenten bekijkt u simpelweg in het hoofdvenster en fotoalbums worden automatisch omgezet in diavoorstellingen. Uw eigen status wijzigen is al even eenvoudig, het is zelfs mogelijk om uw Messenger- en Facebook-status te synchroniseren. Wie liever de oude look behoudt kan het lange venster terug oproepen via de knop Compacte weergave.

De advertentie is storend en neemt een groot deel van het WLM-venster in beslag.

Videochat in HD

Boodschappen die u met meerdere vrienden tegelijkertijd wilt delen, kunt u eenvoudig verzenden via de ingebakken profielsites. Voor face-to-face gesprekken kunt u de aloude functies van Windows Live Messenger gebruiken. Helemaal nieuw is dat u tijdens gesprekken met meerdere vrienden of collega’s geen aparte gespreksvensters meer te zien krijgt. Per gesprekspartner krijgt u simpelweg een apart tabje te zien en dat is erg overzichtelijk. Tijdens een chatsessie kunt u via de zoekmachine Bing op zoek gaan naar webpagina’s, afbeeldingen of videofragmenten om die daarna rechtstreeks te delen met uw gesprekspartner. Videogesprekken kunnen nu in HD gevoerd worden, indien de webcam van u en uw gesprekspartner dat toelaten. Uiteraard is het nog altijd mogelijk om spelletjes te spelen, audiochats te voeren of hulp op afstand in te schakelen. Uw status omschakelen naar offline voor één of meerdere personen kan nu ook. Wie Windows Live Messenger 2010 gebruikt in combinatie met Windows 7 kan zelfs zijn status heel snel aanpassen via de taakbalk. Door uw muiscursor even op de Windows Live Messenger-knop te houden, verschijnt er een groen, oranje, rood en wit bolletje waarmee u uw status omschakelt naar respectievelijk beschikbaar, afwezig, bezet of offline.

Wij zijn alvast overtuigd.

U kunt pijlsnel informatie zoeken via Bing zonder uw webbrowser te openen.

Windows Live Messenger 2010 (bèta)

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,2 MB

OS Windows Vista/7

Systeemeisen 1,6GHz-processor, 1 GB RAM

Maker Microsoft

Oordeel 9/10

 

Pluspunten

Gesprekken in tabs

Extra diensten koppelen

Status aanpassen via taakbalk

Videochat in HD

Minpunten

Grote, storende advertentie in hoofdvenster

0 Reactie(s) op: Windows Live Messenger 2010 (bèta)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.