Windows Media Center: filmgids activeren

Bent u niet bang om enkele aanpassingen in het register door te voeren, dan kunt u Windows Media Center nóg meer naar uw hand zetten. Windows Media Center beschikt bijvoorbeeld over een uitgebreide filmgids, die laat zien welke films u kunt verwachten op televisie en welke acteurs hierin een rol spelen. De filmgids is echter helaas uitgeschakeld voor de Nederlandse markt.

Sterker nog, het lijkt erop dat de filmgids voor nagenoeg alle landen, behalve voor de Verenigde Staten, is uitgeschakeld. Met een slimme registertruc zorgt u ervoor dat de filmgids alsnog in Media Center wordt opgenomen, en zelfs werkt voor de Nederlandse markt. Zorg wel voordat u wijzigingen aanbrengt voor een degelijke back-up van uw gegevens en het register! Open het Windows-register. In het menu Start typt u daarvoor Regedit.exe, gevolgd door een druk op Enter. Blader naar de sleutel HKEY_Local_Machine\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\MCE.GlobalSettings. In het rechtervenster dubbelklikt u op systemGeolSO2. In het vak Waardegegevens verwijdert u NL. In plaats hiervan typt u US. Klik op OK en verlaat het register via Bestand, Afsluiten. Start Media Center opnieuw op. De filmgids is voortaan toegankelijk via het openingsscherm.

Let wel: deze registertruc werkt alleen als er in de pc ook een tv-tunerkaart is geïnstalleerd! Want daar is de filmgids voor bedoeld.

© PXimport

Activeer de filmgids van Windows Media Center, zelfs als u in Nederland woont.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten