Windows Media Player 12-minispeler op taakbalk Windows 7

In Windows XP en Vista kan Windows Media Player 11 door middel van een werkbalk als minispeler naast het systeemvak geplaatst worden. Met de introductie van WMP 12 in Windows 7 is deze optie helaas komen te vervallen. Via een eenvoudige ingreep is het mogelijk ook Windows Media Player 12 op deze manier te tonen.

Om de werkbalk beschikbaar te maken, hebt u het bestand wmpband.dll nodig. U kunt dit kopiëren van een machine waarop Windows Vista draait. Het bestand bevindt zich in de map C:\Program Files\Windows Media Player. U kunt het bestand ook downloaden van internet. Via een zoekopdracht via Google is het eenvoudig te vinden.

Let erop dat u de juiste versie kiest: voor een 32bit-versie van Windows 7 hebt u de 32bit-versie van dat bestand nodig, en voor een 64bit-versie van Windows 7 de 64bit-versie. U plaatst het bestand vervolgens in de map C:\Program Files\Windows Media Player. Hierna stopt u de Windows Media Player Network Sharing service: druk op de Windows-toets+R, typ services.msc en klik op OK. Klik rechts op de betreffende service en kies Stoppen.

Nu kan het bestand wmpband.dll geregistreerd worden. Ga hiervoor naar Start / Alle programma’s / Bureau-accessoires, klik rechts op Opdrachtprompt, en kies Als administrator uitvoeren. Geef de opdracht regsvr32 "C:\Program Files\Windows Media Player\wmpband.dll" en druk op Enter. Nadat u de melding hebt gekregen dat de registratie gelukt is, start u de pc opnieuw op.

Nu start u Windows Media Player en minimaliseert u deze naar de taakbalk. U klikt vervolgens rechts op de taakbalk en kiest Werkbalken / Windows Media Player. Er verschijnt een venster met een waarschuwing die u kunt negeren, plus de vraag of u deze werkbalk op uw taakbalk wilt plaatsen. Klik op Ja en de minispeler zal naast uw systeemvak verschijnen.

© PXimport

WMP 12 als minispeler in Windows 7.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten