Windows Media Player 12-minispeler op taakbalk Windows 7

Door: guus-crone | 03 november 2010 15:49

Apps & Software

In Windows XP en Vista kan Windows Media Player 11 door middel van een werkbalk als minispeler naast het systeemvak geplaatst worden. Met de introductie van WMP 12 in Windows 7 is deze optie helaas komen te vervallen. Via een eenvoudige ingreep is het mogelijk ook Windows Media Player 12 op deze manier te tonen.

Om de werkbalk beschikbaar te maken, hebt u het bestand wmpband.dll nodig. U kunt dit kopiëren van een machine waarop Windows Vista draait. Het bestand bevindt zich in de map C:\Program Files\Windows Media Player. U kunt het bestand ook downloaden van internet. Via een zoekopdracht via Google is het eenvoudig te vinden.

Let erop dat u de juiste versie kiest: voor een 32bit-versie van Windows 7 hebt u de 32bit-versie van dat bestand nodig, en voor een 64bit-versie van Windows 7 de 64bit-versie. U plaatst het bestand vervolgens in de map C:\Program Files\Windows Media Player. Hierna stopt u de Windows Media Player Network Sharing service: druk op de Windows-toets+R, typ services.msc en klik op OK. Klik rechts op de betreffende service en kies Stoppen.

Nu kan het bestand wmpband.dll geregistreerd worden. Ga hiervoor naar Start / Alle programma’s / Bureau-accessoires, klik rechts op Opdrachtprompt, en kies Als administrator uitvoeren. Geef de opdracht regsvr32 "C:\Program Files\Windows Media Player\wmpband.dll" en druk op Enter. Nadat u de melding hebt gekregen dat de registratie gelukt is, start u de pc opnieuw op.

Nu start u Windows Media Player en minimaliseert u deze naar de taakbalk. U klikt vervolgens rechts op de taakbalk en kiest Werkbalken / Windows Media Player. Er verschijnt een venster met een waarschuwing die u kunt negeren, plus de vraag of u deze werkbalk op uw taakbalk wilt plaatsen. Klik op Ja en de minispeler zal naast uw systeemvak verschijnen.

WMP 12 als minispeler in Windows 7.

0 Reactie(s) op: Windows Media Player 12-minispeler op taakbalk Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.