Windows 10-onderhoud met de Windows Repair Toolbox

Door: Toon van Daele | 04 oktober 2019 13:05

beste zakelijke laptops
Review

Net als een auto vergt ook een Windows-systeem periodiek onderhoud, en als Murphy in de buurt is, soms ook het nodige herstel. Liever dan her en der tools te verzamelen voor het analyseren, monitoren, testen of herstellen van allerlei Windows-onderdelen haal je er een ‘handige Harry’ als Windows Repair Toolbox bij.

Windows Repair Toolbox

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows XP en hoger
Website
https://windows-repair-toolbox.com
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Handig en compact
 • Downloads op verzoek
 • Degelijke toolset
 • Flexibel
 • Minpunten
 • Herkenbaarheid gedownloade tools

De tool omschrijft zichzelf als ‘(Almost) everything you need to repair Windows problems in one small handy tool’, en dat is nauwelijks overdreven. Voor alle duidelijkheid: de tool op zich is weinig meer dan een eenvoudige interface met links naar (veelal bekende) tools van derde partijen.

Interface

Zodra je Windows Repair Toolbox (WRT) hebt uitgepakt, kun je de tool opstarten. Een sexy interface is het allerminst, want WRT heeft weinig meer om het lijf dan een reeks saaie knoppen op een handvol tabbladen. Maar achter bijna elke knop zit een link naar een downloadbare portable tool die meteen na de download ook wordt uitgevoerd. Deze knoppen alias tools zijn opgedeeld in rubrieken als Hardware, Repair, Backup&Recovery, Uninstallers en het wat generieke Useful Tools. De naam van de knoppen verraadt weliswaar om welke tool het telkens gaat en verder duikt ook een beschrijvende tooltip bij elke knop op. Het gaat om circa 50 tools plus nog een aantal hulpprogramma’s op het tabblad Malware Removal. Enkele namen van beschikbare tools geven je vast een indruk: HWiNFO, CPU_Z, Furmark, NirLauncher, WinRepairAIO, Autoruns, PatchMyPC, Recuva, Revo Uninstaller enzovoort.

WRT is op de achtergrond alle portable tools aan het downloaden.

Downloads

Als een achterliggende tool is gedownload, hoef je die een volgende keer uiteraard niet opnieuw te downloaden. Niettemin is het vervelend dat je op het ‘zicht’ niet kunt zien welke tools je eerder al hebt opgehaald. Het is echter ook mogelijk om met één druk op de knop alle tools in één keer te downloaden (in totaal zo’n 2,7 GB).

Je hoeft je bovendien niet te beperken tot de tools die WRT zelf in het aanbod heeft. Op het tabblad Custom Tools vind je de nodige instructies om je eigen favoriete (portable) tools in het programma te integreren of om links op te nemen naar downloadbare applicaties.

Conclusie

De makers van Windows Repair Toolbox hebben er wellicht geen al te zware klus aan gehad, maar het programma is er niet minder bruikbaar om: één interface geeft je snel toegang tot tal van hulpprogramma’s. Deze praktische insteek maakt WRT zo veelzijdig en handig dat je die al snel als onmisbaar zult ervaren.

Een batterij malwarejagers is eveneens van de partij.

1 Reactie(s) op: Windows 10-onderhoud met de Windows Repair Toolbox

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 oktober 2019 17:45 the-boss
  Disclaimer (read carefully):
  By running Windows Repair Toolbox you accept COMPLETE responsibility for ANYTHING that happens. This tool has ZERO WARRANTY for any purpose. Run it AT YOUR OWN RISK.

  Als er dit bij een programma staat krijg ik toch de kriebels in mijn nek
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.