Windows XP en 7 nog altijd groter dan Windows 8

Door: chris-koenis | 01 april 2014 16:00

Apps & Software

Windows 8 blijft nog altijd ver achter op voorgangers XP en Windows 7. 27 procent van de wereldwijde Windows-gebruikers draait het verouderde Windows XP, en dat terwijl Microsoft op 8 april stopt met het ondersteunen van dit OS.

Dat blijft uit cijfers van marktmeter NetApplications, dat met 40.000 gemeten websites uitgaat van zwaartemetingen per land, gebaseerd op verzamelde en openbare data van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

De marktverdeling van maart toont aan dat Windows XP nog altijd op 27 procent van de Windows-machines draait. Dit na na een lichte daling van 1,84 procent. Nog altijd een buitengewoon hoog percentage met 8 april, de dag dat ondersteuning van het OS stopt, op komst.

Verder valt op dat Windows 8 en 8.1 zo'n vijf maanden na de introductie nog steeds in het niet vallen bij voorganger Windows 7. Na een klein half jaar staat de gezamenlijke teller van Windows 8.x na een minuscule stijging van 0,62 procent nu op 11,3 procent. Dit terwijl Windows 7 door blijft groeien, deze maand met een weliswaar bescheiden 1,46 procent naar 48,77 procent.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Windows XP en 7 nog altijd groter dan Windows 8

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 april 2014 16:37 Oscar
  Dat heeft allemaal te maken met de voorgeschiedenis van Windows 8, en de update nachtmerrie van Windows 8 naar 8.1 een update nachtmerrie. Waardoor vele internet forums, en klantenservice diensten werden overspoeld met klachten, van ontevreden consumenten die problemen ondervonden met de update van Windows 8 naar 8.1 Dan is het niet zo verwonderlijk dat consumenten die nog het voornemen hadden over te stappen naar Windows 8.1. bij het horen van de klachtenregen, hun aandacht gaan richten op het veel betrouwbare Windows 7, dat wat gebruik betreft grote vergelijkenissen vertoont met het oude bekende Windows XP. De vele problemen tijdens de introductie van Windows 8 naar Windows 8.1. Hebben het consumenten vertrouwen in Windows 8.1 onherstelbaar beschadigd.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 april 2014 12:59 Anoniem
  Slimme mensen die deze troep weigeren, en een goede les voor de knurften in Redmond.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.