Windows XP-nostalgie: 'Dit is het einde van een tijdperk'

Door: jasper-bakker | 10 maart 2014 00:05

Video

Toen XP eind 2001 uitkwam, maakte dat besturingssysteem een einde aan het tijdperk MS-DOS. Windows was eindelijk los van die legacy. Nu is XP de legacy, die Microsoft vanaf april afkapt.

Toenmalig Microsoft-CEO Bill Gates licht Windows XP toe. "Dit is het einde van een era. Microsoft en de oorspronkelijke pc zijn prominent geworden op basis van het MS-DOS product. En zelfs toen Windows kwam - Windows 3.1, Windows 95, Windows 98 - draaide daaronder MS-DOS." Aan dat tijdperk is in oktober 2001 een einde gekomen.

[youtube]A-HIlNGczgU[/youtube]

Gates heeft bij de lancering van XP in 2001 ook actief meegedaan aan de promotie voor dat nieuwe besturingssysteem. Door bijvoorbeeld de Virgin Megastore op Times Square in New York te bezoeken om een XP-bestelsysteem te gebruiken.

[youtube]IKsBa0igWhE[/youtube]

Op Times Square in New York was ook de officiële launch-bijeenkomst van Windows XP voor de Verenigde Staten:

[youtube]kyQpivRAMEY[/youtube]

Wil je blijven genieten van de Windows-geluidjes? Deze video heeft ze vrijwel allemaal:

[youtube]XAZv5NHxZic[/youtube]

7 Reactie(s) op: Windows XP-nostalgie: 'Dit is het einde van een tijdperk'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 februari 2014 14:44 Oscar
  Zoals het gezegde preekt,… ook in de digitale wereld "Er is een tijd van komen………………………………en…………………………………………………uiteindelijk een tijd van gaan……….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 februari 2014 17:18 Anoniem
  PC goed beveiligen en Xp gaat nog wat jaartjes mee. Allemaal bangmakerij voor niets in mijn ogen. Zoals hierboven ook staat gaat om 95% voor malware en phishing en daarvoor kan men zich perfect indekken. Gewoon antivirus met firewall, comodo dragon opstarten in Sandboxie, EMET 4.0 installeren en instellen, … en zo zijn er nog een aantal tips en horen we daar iets van? Nee, amateursites zoals deze kakelen de mainstream maar na zonder eens te kijken naar degelijke oplossingen en hoe minder Xp gebruikers er zullen zijn, hoe veiliger het OS nog eens wordt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 februari 2014 14:45 Oscar
  Het heeft niks te maken met elkaar na kakelen, De banken hebben hun cliënten die bankzaken doen via internet, al te kennen gegeven dat het gebruik van Windows XP na 08 april 2014 , niet meer zal worden geaccepteerd. Dan kun je wel nog zoveel oplossingen aandragen, Het feit is, dat de zaken en zeker de financiële wereld Windows XP al heeft afgeschreven.
  .
  En tegen maart zal de overheid wel komen met de mededeling, dat gebruikers van DigiD , Windows XP, niet meer mogen gebruiken, op straffe dat bij constatering van XP gebruik op de pc, de eventuele schade door fraude, de aansprakelijkheid helemaal voor rekening zal komen van de Windows XP gebruiker. Bij de ambtenaren gaat door bureaucratisch alles een beetje trager dan in de particuliere sector, maar de overheid zal zeker komen met de zelfde mededeling.
  .
  En reken maar dat echte professionals Windows XP na 08 april zeker helemaal niet meer zullen gebruiken, waarom? Puur omdat de verzekering geen schade zal vergoeden, als achteraf blijkt dat bij een bedrijfsproces, in welke vorm dan ook. Windows XP is gebruikt. En data recovery bedrijven zullen zo'n bedrijf, dat nog XP bleek te gebruiken, ook niet echt serieus nemen.
  .
  Als je zo nodig wilt mopperen over het afschaffen van Windows XP, dan moet je wezen bij Microsoft, Die hebben dat besluit genomen, niet de sites zoals deze.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 maart 2014 13:22 Anoniem
  Is het inmiddels zo triest gesteld dat er artikelen van anderhalve maand geleden afgestoft worden en opnieuw gepubliceerd moeten worden?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 maart 2014 20:27 Anoniem
  Handige content, dank je wel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 maart 2014 10:03 Anoniem
  Handig?
  Betaalde reactie zeker???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 maart 2014 12:18 Oscar
  Het is ook weer niet zo dat Windows XP na 08 april 2014 op zwart gaat, wanneer je, jou computer opstart, hij zal nog gewoon draaien op XP, en je zal nog gewoon kunnen internetten, alsof er niets aan de hand is. Waar het echt om gaat is, dat Microsoft de technische ondersteuning van Windows XP zal stoppen , en daarmee, ook het uitbrengen van nieuwe updates, na 08 april,
  .
  ubuntu/Linux, is als gratis open source besturingssysteem een goed alternatief, voor Windows XP gebruikers, waarvan het spaarvarken niet vet/dik genoeg is om een geschikte Windows 7-8 of 8.1 PC aan te schaffen. Ubuntu kan op de meeste Windows XP computers draaien. in combinatie met de eveneens gratis Firefox internet browser, en een gratis virus-scanner, zoals avast, of AVG
  .
  http://www.ubuntu-nl.org/ Ubuntu is als besturingssysteem in combinatie met de gratis firefox browser http://www.mozilla.org/nl/firefox/fx/ goed gratis open source alternatief. … Dus verlaat het Zinkende schip Windows XP en schakel over op het gratis en veilig ubuntu ofwel linux, met gratis Firefox internet browser, met eventueel de gratis anti-virussoftware avast http://www.avast.com/nl-nl/index of je houd je huidige gratis anti-virus software….
  .
  Suc6……met de overschakeling….want…..er is genoeg (gratis) open source ubuntu voor iedereen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.