WinMend Folder Hidden

Door: Evi Maquoi | 09 maart 2011 14:01

Apps & Software

Persoonlijke bestanden of mappen kunt u via Windows Verkenner wel verbergen, maar iemand met een beetje computerkennis kan ze in een vingerknip terug oproepen. Dankzij WinMend Folder Hidden kunt u uw bestanden écht verstoppen.

WinMend Folder Hidden is een tooltje waarmee u bestanden en mappen erg snel onzichtbaar kunt maken. Dat kan trouwens niet enkel op uw harde schijf, maar ook op geheugenkaartjes, usb-sticks of externe harde schijven. De werkwijze is erg eenvoudig. Nadat u WinMend Folder Hidden geïnstalleerd hebt, moet u bij het eerste gebruik een wachtwoord invoeren. Hiermee kunt u het programma de volgende keer opstarten. De interface is erg strak en simpel. Om bestanden of mappen te verbergen gebruikt u simpelweg de knoppen Map verbergen of Bestand(en) verbergen. Vervolgens kunt u op elk moment de zichtbaarheid wijzigen met de knop Zichtbaar maken. Bestanden rechtstreeks vanuit WinMend Folder Hidden verwijderen, kan ook.

Met de gekleurde vierkantjes rechts bovenaan in beeld kunt u de kleur van de interface aanpassen.

Niet kopiëren

Het heeft geen zin om op het tabblad Weergave van Map- en zoekopties via Windows Verkenner de functie Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven in te schakelen. Dit werkt namelijk niet met bestanden die u met behulp van WinMend Folder Hidden verstopt hebt. Ook is het niet mogelijk de bestanden weer zichtbaar te maken door WinMend Folder Hidden te de-installeren. Om een overzicht te krijgen van alle verborgen mappen en bestanden bent u verplicht om het programma WinMend Hidden Folder op te starten. Let daarom ook op wanneer u bestanden wilt kopiëren. Indien u bijvoorbeeld in de map Documenten de submap Vertrouwelijk onzichtbaar hebt gemaakt met WinMend Folder Hidden en u kopieert de map Documenten vervolgens via Windows Verkenner naar een andere drager, wordt de verborgen map niet mee gekopieerd. Indien u dat toch wenst, moet u de map eerst terug zichtbaar maken.

Wanneer u bestanden of mappen op een draagbaar opslagmedium verborgen hebt, moet u op een ander systeem ook WinMend Filder Hidden installeren en het wachtwoord invoeren om de bestanden en mappen te benaderen.

Wachtwoord kwijt?

Aangezien u WinMend Folder Hidden moet opstarten met een wachtwoord, kunt u wel eens flink in de problemen raken als u uw wachtwoord niet meer herinnert. De makers van het programma hebben daarom een oplossing gevonden. U moet een e-mail sturen naar de supportdienst met daarin de antwoorden op vijf vragen. Daarnaast moet u ook het bestand FindData.exe downloaden en uitvoeren en de gegenereerde code meesturen. Op die manier kan het WinMend-team uw wachtwoord ontgrendelen.

U kunt uw wachtwoord maar beter goed onthouden, want de herstelprocedure is omslachtig.

Conclusie

WinMend Folder Hidden is een interessant tooltje voor iedereen die vertrouwelijke informatie op zijn computer heeft staan. Op eenvoudige manier kunt u erg snel bestanden en mappen verbergen. Enig minpuntje is de omslachtige manier om uw wachtwoord te herstellen. Een integratie van WinMend Folder Hidden in het rechtermuisknopmenu lijkt ons eventueel nog een meerwaarde te bieden.

WinMend Folder Hidden 1.4.2

Donationware (freeware waarvan de maker het op prijs stelt als u iets doneert)

Taal Nederlands

Download 1,7 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker WinMend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlands

Eenvoudige interface

Doet wat het moet doen

Minpunten

Omslachtig wachtwoordherstel

Geen integratie in het rechtermuisknopmenu

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: WinMend Folder Hidden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 december 2015 11:25 Anoniem
    Als je het wachtwoord vergeet en een mail stuurt met de gevraagde gegevens gaat men het oplossen nadat je 39,90 euro betaald hebt!!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.