WinScan2PDF 1.21

Door: Dirk Schoofs | 12 november 2010 13:05

Apps & Software

In de gewichtsklasse ‘pluimgewichten’ vinden we dit programma om op een heel eenvoudige manier documenten in pdf-formaat in te scannen. WinScan2PDF is amper 40 KB en kunt u dus zelfs gemakkelijk gebruiken als draagbaar programma op een usb-stick. Het zelfstandige programma werkt zo eenvoudig dat zelfs iemand met twee linkerhanden onmogelijk iets fout kan doen.

Inmiddels is het Portable Document Format (pdf) uitgegroeid tot een universele bestandsindeling voor het verspreiden van elektronische documenten via e-mail, netwerk of internet en kan iedereen pdf-documenten openen. Heel vaak komt uw scanner met een eigen toepassing om documenten om te zetten in pdf. Is dat niet het geval en hebt u slechts heel sporadisch ingescande pdf-documenten nodig, dan loont een dure professionele pdf-creator niet.

Het programma werkt slechts met drie knoppen

Ook Multiple Pages

WinScan2PDF is een klein hulpprogramma waarmee u snel één of meerdere documenten via uw scanner omzet in pdf. Het gaat dus wel degelijk om een afzonderlijke toepassing en niet om de zoveelste driver waarmee u documenten via de printopdracht converteert. Er is zelfs geen installatieprocedure. Gewoon unzippen en klaar. Het programma herkent meteen uw scanner. Via Select Source merkten we dat het programma ook onze webcam kon aansturen, al zien we daar het nut niet van in. Daarna klikt u op de knop Scan to PDF en klaar. Met deze versie kunt u zelf via de optie Multiple Pages verschillende pagina’s na elkaar scannen en omzetten tot één pdf-bestand.

WinScan2PDF

Freeware

Taal Engels en Duits

Download 21 KB

OS Windows 98/XP/Vista/7 (ook geschikt om portabel op bv. usb-stick te gebruiken)

Systeemeisen Onbekend

Maker Softwareok.com

Oordeel 7/10

Pluspunten

Klein en eenvoudig

Minpunten

De pdf-documenten zijn niet doorzoekbaar

Nut van webcamfunctie ontgaat ons

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: WinScan2PDF 1.21

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.