Wireless Network Watcher - Wi(fi), wat, waar?

Door: Martin Gijzemijter | 28 augustus 2017 10:24

Wifi-kanaal veranderen
Review

Soms gebeurt er iets op je computer of netwerk, waarbij je je ineens begint af te vragen of er misschien iemand actief is op het draadloze netwerk die daar niet zou moeten zijn. In dergelijke gevallen zou je willen dat je snel even zou kunnen spieken welke apparaten er allemaal met je draadloze netwerk verbonden zijn. Gelukkig is dat prima mogelijk met Wireless Network Watcher.

Wireless Network Watcher

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows XP/Vista/7/8/10
Website
www.nirsoft.net
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Alle verbonden apparaten zien
  • Duidelijke omschrijvingen
  • Toont wanneer voor het eerst/laatst is verbonden
  • Minpunten
  • Geen live detectiemodus met alarm

Met Wireless Network Watcher van Nirsoft kun je heel eenvoudig je draadloze netwerk scannen om te zien welke apparaten daarmee verbonden zijn. Daar hoef je verder geen ingewikkelde stappen voor te zetten, het programma downloaden en scannen is genoeg.

Netwerk scannen

Wanneer je Wireless Network Watcher hebt gedownload (let op: voor de Nederlandse versie dien je een apart taalbestand te downloaden van de website van de maker) begint het programma direct met scannen. Je ziet binnen een aantal seconden een lijst met apparaten die met het draadloze netwerk verbonden zijn. Het fijne van dit programma is, dat de beschrijving van het apparaat ook duidelijk is, je hoeft in de meeste gevallen niet te gokken om wat voor apparaat het gaat.

Het programma laat je direct zien welke apparaten verbonden zijn.

Geen paniek

Dat de beschrijvingen heel duidelijk zijn, kan ook zorgen voor onrust wanneer je een apparaat ziet dat je niet herkent. Wat de Philips Hue was, was voor mij vrij duidelijk (mijn slimme lampen), maar er was ook een apparaat met als merk Kreatel Communications. Oh jee, werd ik nu toch gehackt? Is mijn buurman op mijn netwerk? Gelukkig viel dat allemaal mee. Rustig blijven is het advies, want wat bleek, na eenvoudig googelen stond Kreatel Communications voor de tv-ontvanger van KPN. Kortom, als je merknamen tegenkomt die je niet kent: Google biedt de oplossing. Zie je allemaal tekens staan in een taal die je niet kent, is er misschien meer reden om je zorgen te maken, maar ook dan: eerst een zoekmachine gebruiken.

Conclusie

Wireless Network Watcher is een fantastisch programma dat je onmiddellijk rust biedt wanneer je ontdekt dat alles op je netwerk in orde is. Of je ontdekt natuurlijk dat er wél wat aan de hand is. Het programma kan je dan verder niet helpen, maar je weet dan in ieder geval dat je onmiddellijk je wifi-wachtwoord moet veranderen en het modem of de router moet herstarten.

De omschrijvingen zijn helder, zodat je niet hoeft te gissen.

0 Reactie(s) op: Wireless Network Watcher - Wi(fi), wat, waar?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.