Wise Folder Hider - Niet alles hoeft openbaar te zijn

Door: Martin Gijzemijter | 27 juni 2017 07:17

Review

Wanneer iemand toegang heeft tot het account op je pc, dan kan hij of zij in principe alle bestanden zien waartoe jij toegang hebt. Dat is niet altijd wenselijk, soms zijn er zaken die je liever achter gesloten deuren houdt, denk aan belastingdocumenten, je boekhouding, persoonlijke brieven enzovoort. Wise Folder Hider biedt een oplossing.

Wise Folder Hider

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
XP/Vista/7/8/10
Website
www.wisecleaner.com
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Doet wat het moet doen
  • Integratie in contextmenu Verkenner
  • Eenvoudig in gebruik
  • Minpunten
  • Geen optie voor wachtwoordherstel

Wat nu als je geen zin hebt om een extra account aan te maken op je computer, maar ook niet wilt dat iedereen zomaar je bestanden kan zien? Dan is het goed om te weten dat er een mogelijkheid is om je bestanden te verbergen. Wise Folder Hider helpt je hierbij.

Uit het zicht

Het principe achter Wise Folder Hider is simpel. Wanneer je inlogt bij het programma, krijg je direct de vraag om een wachtwoord aan te maken. Daarna start het programma en kun je aangeven welke bestanden en mappen je wilt verbergen – je kunt daarheen navigeren of de bestanden naar het programma slepen. Bestanden die je verbergt, verdwijnen per direct. Pas als je ze in het programma weer bewust zichtbaar maakt, zullen ze ook weer verschijnen in Windows Verkenner. Terwijl de bestanden verborgen zijn, kun je ze via de interface van Wise Folder Hider gewoon openen. Het bestand krijgt dan de status Zichtbaar, maar zodra je het programma sluit wordt het bestand weer onzichtbaar gemaakt. Zo ondervind je dus zelf geen hinder van de verborgen bestanden.

Sleep het bestand naar de interface en het is verdwenen.

Welke usb?

Het programma werkt heel discreet. Zodra je de bestanden die je onzichtbaar wilde maken onzichtbaar hebt gemaakt, kun je het programma afsluiten. Zo ziet dus niemand dat er software draait waarmee je je bestanden verbergt en is er dus ook geen reden om te gaan vissen naar wachtwoorden. De mogelijkheid om naast bestanden ook een compleet usb-station te verbergen, maakt het programma wat ons betreft af.

Het programma biedt tegen betaling ook ondersteuning voor versleuteling, maar dat durven we nog niet zo goed aan omdat er geen mogelijkheid lijkt te zijn om je wachtwoord te herstellen.

Bewaar je wachtwoord goed, want er is geen hersteloptie.

Conclusie

Wise Folder Hider werkt zonder problemen en beschermt je bestanden tegen pottenkijkers. Dit doet het op manier die het werken met de bestanden voor jou zelf niet (veel) ingewikkelder maakt.

0 Reactie(s) op: Wise Folder Hider - Niet alles hoeft openbaar te zijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.