Wise Video Downloader - YouTube op je schijf

Door: Toon van Daele | 24 februari 2017 10:52

Review

Wil je YouTube-filmpjes ook offline bekijken dan zit er weinig anders op dan die te downloaden. Er bestaan wel gratis online services die dat voor je doen, maar wanneer je meerdere filmpjes tegelijk wilt ophalen wordt dat al snel omslachtig en ben je wellicht beter af met een desktoptool als Wise Video Downloader.

Wise Video Downloader


Taal
Nederlands
OS
Windows XP/Vista/7/8/10
Website
www.wisevideosuite.com
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Diverse downloadformaten
  • Minpunten
  • Beperkt tot YouTube
  • Sporadische reclame pop-up
  • Downloaden lukt niet altijd meteen

Een programma met zo’n beperkte functionaliteit (het downloaden van een of meerdere YouTube-filmpjes) kan haast niet anders dan gebruiksvriendelijk zijn en gelukkig stelt Wise Video Downloader op dat vlak alvast niet teleur. Lees ook: Zo download je video's van YouTube

Zoeken

Het hoofdvenster van het programma bestaat uit twee panelen: ofwel vul je zelf een YouTube-url in, of je geeft een zoekterm op. In dit laatste geval speurt Wise Video Downloader meteen YouTube af naar twintig videoclips die aan die zoekterm voldoen. Standaard gebeurt dat op basis van ‘relevantie’ maar in het instellingenscherm kan je nog enkele andere criteria selecteren, waaronder upload-datum en waardering.

Downloaden

In principe hoef je nu maar alle gewenste video’s aan te klikken, waarna de download begint. Standaard is de tool echter zo ingesteld dat je telkens eerst wordt gevraagd in welk formaat je zo’n video wil downloaden. Afhankelijk van het originele formaat kan dat bijvoorbeeld 1280x720p, 480p of 320x240p zijn, in mp4, webm of ook wel 3gp. Je kan bovendien kiezen of je alleen video wil of dat je alleen het geluid wil extraheren (dat kan handig zijn voor muziekclips). Er is ook wel een Converteer-knop beschikbaar waarmee je reeds gedownloade clips kan omzetten, maar dat vereist de installatie van een extra tool (Wise Video Converter).

De voortgang van de downloads is goed te volgen en je bepaalt ook zelf in welke downloadmap die terecht moeten komen. Het gebeurt wel vaker dat het downloaden niet onmiddellijk lukt, maar in dat geval kan het helpen om het vinkje bij Snelle Mode te verwijderen (of nogmaals te proberen). Voor wie het nuttig vindt: vanuit het programma kun je ook een portable versie van Wise Video Downloader laten genereren. Jammer wel dat de tool zich beperkt tot YouTube en geen andere videosharing-sites aanbiedt.

Afhankelijk van de bron zijn soms heel wat videoformaten mogelijk.

Conclusie

Wise Video Downloader is vooral handig voor wie geregeld meerdere YouTube-filmpjes (tegelijk) wil downloaden. Je vult de URL in of je zoekt op trefwoorden en je kiest zelf het gewenste downloadformaat. Niks meer, niks minder.

0 Reactie(s) op: Wise Video Downloader - YouTube op je schijf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.