Wondershare Streaming Audio Recorder

Door: richard-veenstra | 19 mei 2014 10:30

Review

Spotify is geweldig om muziek mee te streamen en als je de Premium-variant voor tien euro per maand gebruikt, kun je zelfs muziek offline opslaan. Helaas niet in de vorm van mp3-bestanden op je harde schijf. Streaming Audio Recorder brengt hier verandering in.

Wondershare Streaming Audio Recorder

Prijs:

$ 19,- (Ca. € 14,-)

Taal:

Engels

OS:

Windows XP/Vista/7/8; OS X 10.6 en hoger

Website:

www.wondershare.com

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Werkt goed
 • Makkelijk te bedienen
 • Minpunten
 • Alleen hele nummers

Als je een afspeellijst van Spotify offline opslaat, kun je zonder internetverbinding luisteren naar jouw favoriete muziek. Je kunt echter geen mp3-bestanden terugvinden op je harde schijf, de liedjes worden gecodeerd opgeslagen. Streaming Audio Recorder zorgt voor een goede oplossing, maar je moet hiervoor wel de liedjes opnemen vanuit Spotify. Het programma doet dit automatisch, maar het kost wel een hoop tijd.

Het principe werkt als volgt: je opent Spotify en Streaming Audio Recorder. In het laatste programma druk je op de opnameknop, Streaming Audio Recorder staat nu in opnamestand zonder daadwerkelijk iets op te nemen. Zodra je een lied in Spotify afspeelt, neemt Streaming Audio Recorder het op. Je hoeft niet tussen elk nummer de opname te stoppen, het programma herkent zelf de pauzes tussen de nummers.

Tijdens de installatie kun je eventueel het vinkje weghalen voor Join Wondershare's customer experience improvement plan. Op het einde kun je ook het vinkje voor Install Wondershare Player weghalen.

Streaming Audio Recorder neemt audio vanuit Spotify gemakkelijk op.

Tags

Tijdens de opname zie je geen titel van het lied in beeld, maar na afloop van de opname zal het programma op zoek gaan naar de juiste informatie. Deze informatie haalt het op via Gracenote, een dienst die gegevens van bijna alle uitgebrachte albums in haar bezit heeft. Bij sommige obscure liedjes zal dit niet werken en soms is de informatie zelfs helemaal onjuist, jammer genoeg kan het programma niet direct informatie van Spotify uitlezen. De kwaliteit van de opnames stel je in door in Streaming Audio Recorder op het tandwiel te klikken.

Kies voor Format en kies bijvoorbeeld voor m4a-bestanden in plaats van mp3-bestanden. Bij bitrate kun je tot 256 Kbit/s instellen. Denk er wel om dat je in Spotify ook een hoog weergave-formaat hebt ingesteld, als Spotify op 192 Kbit/s afspeelt en Streaming Audio Recorder op 256 Kbit/s opneemt, levert je dit geen betere geluidskwaliteit op. In Spotify ga je naar Bewerken / Voorkeuren en onder Afspelen zet je een vinkje voor Streaming in hoge kwaliteit.

Het programma levert de juiste informatie en albumcover bij de opname.

Je kunt niet alleen muziekbestanden van Spotify opnemen, het programma neemt alle systeemaudio op, dus ook bijvoorbeeld YouTube, Deezer of een Skype-gesprek. Je kunt eveneens het programma instellen zodat het op een bepaalde tijd iets opneemt met de Task Scheduler. Een gratis testversie vind je op de website van Wondershare, het programma is ook voor de Mac verkrijgbaar. In de testversie kun je slechts tien liedjes voorzien van informatie.

5 Reactie(s) op: Wondershare Streaming Audio Recorder

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 mei 2014 22:06 Teameaux
  N.a.v. een artikel in jullie blad, heb ik dit programma geïnstalleerd op mijn Mac (Mavericks). Netjes €14,00 voor betaald, maar helaas; geen taks Scheduler. Is dat alleen voor de Windows-versie?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 augustus 2014 20:14 FKoenen
  Wat een onzin, voor die paar euro ga je nog geen "liedjes opnemen" van Spotify? Dan kun je nog beter de muziek downloaden met Youtube downloaden of met een torrent..

  Spotify betalen kan heel eenvoudig via bijvoorbeeld http://123spotifypremium.nl/ of www.igiftcards.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 augustus 2015 02:23 Anoniem
  Het programma werkt niet samen met Windows 10. Ook niet na hun laatste update. Op 2 pc's geprobeerd. Uiteraard de mensen hierop aangesproken, maar na 5 dagen geen reactie gehad. Kortom, miskoop als je Windows 10 wilt installeren. Je bent gewaarschuwd!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 augustus 2015 17:05 pa3akf
  Bij mij neemt het programma mp-3s van Spotify probleemloos op onder windows 10. Heel anders dan Dojotech Spotifyrecorder dat niets meer doet. Ik overweeg de betaalde versie aan te schaffen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2019 17:15 luky
  Ik had Spotify draaien samen met Wondershare Streaming audio recorder, toto de laatste update van Windows 10. Alles liep vast en zeeeeeeeeeeeeer traag. Contact gezocht met een HCC afdeling deze mensen hebben mij geholpen, Windows 10 geheel opnieuw opstarten schone PC zoals dat heet. Ook vertelden ze mij dat andere anti-virus als de Windows Defender niet nodig is, omdat deze laatste nu tot de top 4 behoord, en in zeer groot conflict komt met andere AV software, maar als ik nu Wondershare Streaming Audio recorder probeer te starten krijg ik de melding : Virtual Sound Card moet installeren, dat heb ook gedaan, maar blijft deze melding geven, ook krijg ik steeds de melding dat ik opnieuw moet opstarten, ook al tig keer gedaan. iemand advies?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.