Woord en beeld in één

Door: tessa-vermeulen | 04 mei 2012 13:15

Apps & Software

De makers van WordFoto hebben de uitdrukking 'een beeld zegt meer dan 1000 woorden' wel heel letterlijk genomen. Deze app zet foto's en teksten om in typografische kunstwerken.

Ben jij niet zo goed met Photoshop of andere creatieve programma's? Dan kan je met Wordfoto toch een prachtig beeld samen stellen door tekst en foto's samen te voegen. Er zijn verschillende opties mogelijk om tot een persoonlijk kunstwerk te komen. Je kan zelf foto's importeren, welke je direct kan bewerken met de knoppen onderaan het scherm: crop, words, style en finetune.

De applicatie geeft een aantal standaard opties, maar er zijn ook mogelijkheden tot het creëren van jouw eigen voorkeuren. Wil je een andere kleur, de schaduwen aanpassen of een totale andere stijl, dan zijn er al een aantal voorstellen gedaan onder 'style'. Als je nog niet helemaal tevreden bent, fintune je beeld door bijvoorbeeld de helderheid en de kleurtolerantie aan te passen.

Uiteindelijk kan het beeld zowel worden opgeslagen op de telefoon als via Facebook of de mail worden gedeeld. Op deze manier kan iedereen op de hoogte worden gesteld van jouw creativiteit.

Wordfoto is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk in korte tijd persoonlijke afbeeldingen te bewerken. Een zeer origineel idee, wat iedere gebruiker in staat stelt creatieve beelden te maken.

Kortom

WordFoto maakt het mogelijk op een simpele en snelle wijze persoonlijke foto's en teksten samen te voegen. De makers claimen dat het een typografisch kunstwerk wordt, wat ook waar wordt gemaakt. Ga aan de slag, want jij bent de kunstenaar!

0 Reactie(s) op: Woord en beeld in één

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.