Woorden leren wordt kinderspel

© CIDimport

Woorden leren wordt kinderspel

Geplaatst: 28 november 2011 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Voor hen die een iPhone én kleine kinderen hebben zijn er verschillende apps. Sommige helpen bij het leren van woordjes, anderen zijn prentenboeken en zijn bedoeld om de rekenvaardigheid van kinderen te vergroten. KoeDoetBoe leert kinderen de namen en geluiden van verschillende dieren.

Er zijn 20 dieren die de app KoeDoetBoe kent, de meesten vind je op de (kinder)boerderij of thuis. Ook zijn er een paar exotische dieren zoals de leeuw en krokodil in de app opgenomen.

De app kent twee spelmanieren: een dier aanraken waardoor het geluid klinkt of aan de hand van het geluid raden welk dier het is. Deze app is erg geschikt voor kleine kinderen, de plaatjes zijn groot en duidelijk en ook is het voor hen leuk dat een kind zegt of het goed of fout is.

Doordat dit interactieve kinderspel op de iPhone staat heb je het altijd bij je en zo kan het kroost zoet gehouden worden op de achterbank of gewoon thuis aan de tafel.

Het is echter wel jammer dat er een behoorlijk irritant muziekje in de app zit, voordat de kinderen er mee kunnen spelen is het voor je eigen gemoedstoestand wel zo prettig om dat muziekje uit te zetten.

Kortom

Een leuke app voor de allerkleinsten die net beginnen met het leren van woordjes. De app is heel kleurrijk en de kinderstem is prettig voor de kleine spelers. Het muziekje is wel heel irritant maar dit kun je gelukkig uitzetten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten