Woordenlijsten leren door te oefenen

Door: ringo-van-dorst | 08 januari 2012 15:09

Review

Voor scholieren is het leren van buitenlandse woorden bijna dagelijkse kost. Jezelf overhoren of je de woorden goed geleerd hebt is niet praktisch en gebeurt vaak daardoor maar steeds in dezelfde volgorde. Als je niemand in de buurt hebt die je wilt overhoren, kan WrtsMobile dit voor je doen.

Het is aan te raden eerst even een account op wrts.nl aan te maken, omdat de iPhone app met deze website kan synchroniseren en je op die manier altijd een backup van je woordenlijsten hebt. Bovendien kan je de lijsten op de PC / Mac invoeren, wat voor de meesten vele malen sneller gaat dan op een iOS device. Synchroniseren gaat vlekkeloos en snel, zodat je meteen aan de slag kunt gaan en je je woordenlijst overal bij je hebt en nog even snel over kunt kijken.

Als je een lijst maakt, voer je eerst de brontaal en doeltaal in. De app / website onthoudt dit en plaatst je gemaakte lijst met een naam in deze categorie (bijvoorbeeld "Engels & Nederlands", waaronder de lijstnaam "Chapter 1"). Deze lijst kan je vervolgens zowel Engels - Nederlands als Nederlands - Engels laten overhoren, als open vraag (zelf vertaling intypen) en als meerkeuzevraag. Er zijn nog twee andere overhoor-methodes "In gedachten" en "Spelling", maar deze zijn wat flauw. De app is voorzien van reclamebalken, maar deze zijn voor ?0,79 te verwijderen. Ook kan je de uitspraak van de woorden erbij kopen voor ditzelfde bedrag.

Kortom

WrtsMobile is een ideale overhoor-applicatie voor het leren van buitenlandse woorden. Doordat je de lijsten met je PC / Mac kunt invoeren en snel en correct synchroniseert met je iOS device, werkt het geheel soepel en effectief.

0 Reactie(s) op: Woordenlijsten leren door te oefenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.