Word 2010: aangepaste woordenlijst

Door: Robbert Brus | 04 april 2012 16:45

How To

Wie kent de woordenlijst in Word 2010 niet. Als een woord niet juist is, dan komt er onder het woord een rood streepje. Als een woord juist is, maar toch als fout wordt aangeduid, dan kunt u het alsnog toevoegen aan de woordenlijst. Er is ook een trucje om in één keer meerdere woorden toe te voegen.

Om een niet herkend woord toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op het woord en kiest u Toevoegen aan woordenlijst. Woorden wijzigen wordt het iets ingewikkelder, daar kan de woordenlijst voor aangepast worden. Ga naar Bestand / Opties / Controle en klik op Aangepaste woordenlijst. Klik op Woordenlijst aanpassen om woorden te verwijderen of toe te voegen. Eventueel kunt u een nieuwe woordenlijst toevoegen.

Het kan ook prettig zijn om de hele lijst in een keer aan te passen of een back-up te maken van uw woordenlijst. De woordenlijst is niets meer dan een tekstbestand met een lijst woorden, om deze aan te passen of te kopiëren kunt u ook naar C:\Users\\AppData\Roaming\Microsoft\UProof gaan. Hier staat het bestand COSTOM.dic, dat met Kladblok geopend kan worden. Voeg woorden toe, verwijder ze of wijzig ze. Sla het bestand op en start Word, de aangepaste woorden worden niet meer als fout gemarkeerd.

U kunt de woordenlijst van Word handmatig aanpassen.

0 Reactie(s) op: Word 2010: aangepaste woordenlijst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.