Word een digitale stadsgids met Google's Local Guides

Door: richard-veenstra | 31 oktober 2016 07:17

How To

Wat is het beste restaurant van Bairro Alto in Lissabon? Welke club in Berlijn moet ik echt een keer bezoeken? Het antwoord op dit soort vragen lees je meestal niet in de reisgids, maar krijg je mee van mensen die in de stad wonen. Met Local Guides van Google kun je zelf gemakkelijk een digitale stadsgids worden en mensen aan goede tips helpen. Jijzelf hebt er ook wat aan, je krijgt toegang tot exclusieve inhoud en kunt bijvoorbeeld meer Google Drive-opslag verdienen.

Local Guide worden

Allereerst moet je je hier aanmelden door op Nu aanmelden te klikken. Bij Selecteer uw plaats kies je je eigen locatie. Het is namelijk de bedoeling dat je zelf actief bijdragen over jouw stad gaat plaatsen. Dit kunnen recensies van restaurants of cafés zijn, maar bijvoorbeeld ook foto’s van bezienswaardigheden. Het leveren van bijdragen is een soort spel, je begint bij niveau 1. Hoe meer je bijdraagt, hoe dichterbij je bij de voordeeltjes komt. De tijdlijn hiervoor zie je aan de rechterkant. Lees ook: 12 lifehacks voor Google Maps.

Door bepaalde bijdragen te doen, kom je naar een hoger niveau.

Bijdragen doen en inzien

Begin door op de blauwe knop Beginnen met bijdragen te klikken. Op basis van je Google-geschiedenis worden de locaties waar je bent geweest aan de linkerkant weergegeven. Klik op één van de sterren om een locatie te beoordelen. In het pop-upvenster kun je nog een tekst schrijven om je waardering toe te lichten, maar dit is niet verplicht. Wil je zelf weten wat er in een stad te doen is, ga dan op zoek naar Local Guide communities. Klik op een stad om tips van andere Local Guides te lezen of met hen in contact te komen.

De meeste communities zijn openbaar. Als je wilt kunnen reageren, moet je als Local Guide zijn aangemeld.

Smartphone

Op je smartphone is Local Guides in Google Maps geïntegreerd. Tik op de drie streepjes en kies voor Mijn bijdragen. Tik vervolgens op Inloggen en geef je Google-accountgegevens op. Je wordt meteen naar je Local Guide-startscherm geleid. Als je niet wilt dat Google je locatiegeschiedenis bewaart, tik dan op Locatiegeschiedenis beheren en tik onder de kaart op Locatiegeschiedenis onderbreken.

0 Reactie(s) op: Word een digitale stadsgids met Google's Local Guides

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.