Word-, Excel- en PowerPoint-documenten op je iPhone

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 07 september 2011 14:02

Apps & Software

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kom je in een handige 'Getting Started Wizard'. Het programma is volledig Engelstalig, maar dat zal voor de meeste gebruikers geen probleem vormen.

Met Documents To Go kun je Word-, Excel- en PowerPoint-documenten en attachments op je iPhone bekijken, bewerken, maken en synchroniseren met je computer. Ook kun je pdf-documenten, Apple iWork-bestanden en documenten met diverse andere bestandsformaten bekijken, maar die kun je niet bewerken. De app is goed verzorgd en werkt twee kanten op. Je kunt bestanden opslaan die je via e-mail hebt ontvangen. Je kunt bestanden maken en je kunt ze via e-mail versturen.

Computersoftware

Ook Documents To Go heeft een apart programma voor je pc of Mac nodig, dat gratis kan worden gedownload via http://macworld.link.idg.nl/DocToGo. Na installatie van dit programma doorloop je simpelweg de Add Device Wizard. Het is daarbij van belang dat je iPhone zich op hetzelfde WiFi-netwerk bevindt als je pc of Mac! De 'pairing' werkt hetzelfde als bij Remote voor iTunes. Je krijgt een vier-cijferige code en als je die even invult ben je klaar. In het desktopprogramma voeg je de mappen of losse documenten toe die je wilt synchroniseren met je iPhone. Klik daarna op de ronde knop met pijltjes om de synchronisatie te starten. Hiervoor moet uiteraard ook de app op je iPhone actief zijn.

Het startscherm

Nadat de synchronisatie is voltooid, heb je dezelfde mappenstructuur op je iPhone, inclusief alle bestanden in de mappen. Je kunt via de ingebouwde zoekmachine op naam naar bestanden zoeken en je kunt je lokale bestanden bekijken, net als de bestanden die je met je computer hebt gesynct. Ook kun je attachments uit je e-mail downloaden en opslaan en tot slot is in het startscherm een overzicht te zien met de bestanden die je het meest recent hebt bekeken.Klik je op het blauwe pijltje aan de rechterkant, dan krijg je een beknopt overzicht van de documenteigenschappen te zien. Klik op de naam van een bestand om het te openen.

Zoals gezegd, kun je MS Office-bestanden openen, bewerken en - desgewenst onder een andere naam - weer opslaan en versturen via e-mail. Het mooie is dat daarbij de opmaakprofielen blijven behouden, dankzij de ingebouwde 'InTact Technology'. De opmaak van je document wordt dus niet verhaspeld als je het opent en bewerkt in Documents To Go.

Kortom

Het werken met documenten werkt uitstekend. Je kunt de meest gebruikte handelingen uitvoeren, zoals uitlijnen, lettertypen aanpassen, onderstrepen, tekstgedeelten vet of italic maken en de kleur van de letters of de achtergrond aanpassen. Hoewel het wel mogelijk is, is het uiteraard niet aan te raden om grote lappen tekst te gaan typen met het kleine iPhone-toetsenbordje. Zie dit alles meer als een mogelijkheid om onderweg snel even wat wijzigingen aan te kunnen brengen in een document dat je per e-mail ontvangt. Daarna kun je het aangepaste bestand weer net zo gemakkelijk versturen.

0 Reactie(s) op: Word-, Excel- en PowerPoint-documenten op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.