Wordt dit de opvolger van iTunes?

Door: Justin Doornekamp | 30 november 2019 10:00

Apps & Software

Apple trok eerder dit jaar de stekker uit iTunes op macOS en de Windows 10-versie van het muziekprogramma zal mogelijk hetzelfde lot ondergaan. Of werkt het bedrijf toch aan een opvolger?

Techwebsite Neowin wees op een vacature op LinkedIn, waarin Apple zoekt naar een senior software engineer. "Het team Media Apps zoekt naar een creatieve senior software engineer om te werken aan de volgende generatie media-apps voor Windows", zo valt in de vacature te lezen. "Je helpt bij het ontwikkelen van innovatieve functionaliteiten, waar miljoenen klanten wereldwijd van zullen profiteren." De vacature werd ook gevonden op de website van Apple zelf.

Mede door de sterke opkomst van streamingdiensten als Spotify, probeerde Apple keer op keer om iTunes weer op de kaart te krijgen. Tijdens WWDC dit jaar liet Apple weten dat het nu wel goed is geweest met iTunes en dat de stekker eruit wordt getrokken. In plaats van media onder te brengen in één tool, wil Apple aparte apps hebben voor muziek, tv en podcasts.

Aan de Windows-versie van iTunes veranderde tot dusver niets. Het muziekprogramma kun je op een Windows-computer dan ook gewoon nog gebruiken. Mede door de vacature is er speculatie ontstaan dat Apple aan een vervanger voor iTunes werkt. In de vacature zegt Apple bovendien te zoeken naar iemand die van muziek houdt en een passie heeft voor het schrijven van codes.

De toekomstige senior software engineer heeft bij voorkeur ook kennis van UWP, hetgeen kan betekenen dat de opvolger van iTunes meerdere versies krijgt voor verschillende platformen, waaronder mogelijk de Xbox One-console.

Desondanks lijkt het onwaarschijnlijk dat een nieuw muziekprogramma van Apple er spoedig zal komen. Daarvoor zijn nog wat meer signalen nodig dan alleen een vacature. Bovendien wordt iTunes nog maar beperkt gebruikt, waardoor Apple vermoedelijk andere prioriteiten heeft.

0 Reactie(s) op: Wordt dit de opvolger van iTunes?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.