Wordt Microsoft Paint vervangen door Paint 3D?

Door: Justin Doornekamp | 17 mei 2019 18:24

Gebruik Paint om tekeningen mee aan WordPad toe te voegen
Blog

Paint 3D is een tekenprogramma dat met de Creator's Update afgelopen jaar aan Windows 10 werd toegevoegd en is bedoeld als opvolger van het vertrouwde programma MS Paint. Microsoft liet in 2017 weten dat het de originele Paint, dat al bijna 35 jaar bestaat, niet verder zal doorontwikkelen en dat het vermoedelijk zal verdwijnen. Toch is de originele Paint er nog steeds, maar voor hoelang nog?

De nieuwe Paint van Microsoft ziet er moderner uit en heeft veel meer mogelijkheden, waaronder werken met 3D. Waarom zou iemand nog dat oude, simpele tekenprogramma willen gebruiken? Waarschijnlijk is het de simpliciteit van Paint waar veel gebruikers nog steeds gecharmeerd van zijn. Even snel een tekening maken, zonder poespas. In 2017 werd Paint volgens Microsoft nog gebruikt door circa honderd miljoen mensen per maand.

Dit kan de reden zijn dat Microsoft nog niet de stekker heeft getrokken uit de oude versie van het tekenprogramma, ondanks dat dit wel in de planning stond voor een toekomstige update van Windows 10. Misschien kwam het bedrijf zelf al tot de conclusie dat de opvolger nooit het gebruikersgemak van de klassieke Paint zou evenaren.

Microsoft besloot dan ook dat de tekensoftware nog even blijft bestaan, maar geen updates meer krijgt. En zo geschiedde: het programma bestaat tot op de dag van vandaag, zoals ook het klassieke kaartspelletje Patience nog steeds te vinden is op een Windows 10-systeem.

Niet iedereen kan Paint 3D zo waarderen als de voorganger.

Toch laaiden de geruchten afgelopen weken weer op. Bij het opstarten van Paint kregen gebruikers voorheen de melding dat de oude versie zou worden vervangen door Paint 3D, maar dat het evengoed mogelijk zou blijven om de klassieke Paint te downloaden in de Store van Microsoft. Met de mei 2019-update van Windows 10, oftewel versie 1903, verdween deze melding, hetgeen direct tot vragen leidden. Gaat Microsoft Paint dan toch vervangen door Paint 3D en verdwijnt het klassieke, vertrouwde tekenprogramma?

Fans keerden zich tot Twitter en kregen daar antwoord van Brandon LeBlanc, een senior programmamanager bij Microsoft. "MS Paint zal te vinden zijn in 1903. Het [programma] blijft aanwezig in Windows 10", aldus LeBlanc op Twitter. En daarmee lijkt de rust voorlopig wedergekeerd bij fanatieke tekenaars.

0 Reactie(s) op: Wordt Microsoft Paint vervangen door Paint 3D?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.