Workshop Windows Live Messenger 2011

Door: dennis-gandasoebrata | 15 oktober 2010 11:23

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Waarschijnlijk kent u Windows Live Messenger als programma waarmee u kunt chatten. De nieuwe versie, 2011 en tot voor kort 'Wave 4' genoemd, is flink veranderd ten opzichte van de voorgangers. Chatten is inmiddels allang niet meer de enige manier om in contact te blijven met anderen. Sociale netwerken als Facebook en LinkedIn zijn enorm populair geworden. De nieuwe versie van Messenger fungeert voortaan als centrale locatie voor het onderhouden van al uw sociale contacten. U kunt op de hoogte blijven van de activiteiten van uw vrienden, zelf bijdragen leveren en reageren op updates. In deze workshop leest u niet alleen hoe u Messenger optimaal gebruikt, maar ook hoe u deze nieuwe omgeving naar uw hand zet.

1. Downloaden

Uiteraard haalt u eerst Windows Live Messenger 2011 binnen. Messenger maakt deel uit van de Windows Live Essentials. Dit is een pakket met verschillende Windows Live-programma's, zoals Messenger, Photo Gallery, Movie Maker en Mail. Op het moment van schrijven werd nog druk gewerkt aan de bètaversie van Windows Live Essentials (vandaar ook de screenshots van de bètaversie). Maar inmiddels is de definitieve versie verschenen. U vindt deze op Windows-live-essentials. Installeer het onderdeel Messenger uit het pakket.

2. Social dashboard

Het nieuwe 'social dashboard' is het centrale punt van Messenger en biedt een totaaloverzicht van de activiteiten die binnen uw vriendengroep plaatsvinden. Aan de linkerzijde van het venster vindt u de updates uit uw netwerk. Denk hierbij aan personen die hun profielfoto hebben aangepast, foto's, video's, links naar websites en statusupdates. U kunt direct op de updates reageren. Klikt u op een fotoset, dan wordt een nieuw venster geopend en worden de foto's in een diavoorstelling getoond. Klikt u op een video, dan begint deze direct in het venster te spelen.

3. Contactpersonen

Rechts in Messenger vindt u de 'vertrouwde' lijst met Messenger-contactpersonen. Hebt u andere sociale netwerken gekoppeld (zie stap 7), dan vindt u hier ook aparte categorieën voor de vrienden uit dat netwerk. U kunt voortaan uw online status per groep bepalen. Klik met de rechtermuisknop op een groep en kies voor Offline weergeven voor iedereen in deze categorie of voor Online weergeven voor iedereen in deze groep. U kunt ook per persoon offline worden getoond: klik met de rechtermuisknop op de persoon en kies Offline weergeven voor deze persoon.

4. Profielfoto

U kunt verschillende soorten profielafbeeldingen instellen. In het hoofdvenster van Messenger klikt u op uw huidige gebruikersafbeelding. Hier kunt u kiezen voor een standaardafbeelding of een eigen foto aanwijzen. Klik hiervoor op Bladeren en kies een eigen foto aan (bmp, gif, jpg of png). Hebt u een webcam, dan kunt u ook een foto maken met de webcam en deze gebruiken als gebruikersafbeelding. Klik op Webcamfoto / Foto nemen (of Video opnemen als u een korte video wilt gebruiken in plaats van een statische foto). Bevestig met een klik op Gereed.

5. Dynamische afbeelding

U kunt uw gebruikersafbeelding afhankelijk maken van uw stemming. Typt u tijdens een gesprek bijvoorbeeld een smiley, dan verschijnt een lachende afbeelding van u, typt u een verdrietige emoticon, dan past de foto zich daarop aan. Klik in het afbeeldingenvenster op de knop Dynamische afbeelding / Standaard / Foto nemen (of op Video opnemen, als u in plaats van een foto liever een korte video opneemt). Vervolgens selecteert u het vlak ernaast om een foto bij een lachende smiley te maken. Herhaal dit voor alle vlakken. Klik hierna op knop Gereed.

0 Reactie(s) op: Workshop Windows Live Messenger 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.