WorkTime Personal: iOS schermtijd op je pc

Door: Toon van Daele | 01 mei 2019 06:31

Regel snel een strakke grafiek in Excel
Review

Je betrapt jezelf er weleens op dat jij – of wellicht een van je kinderen – net iets te veel tijd aan sociale media of gaming besteedt. Of je wilt gewoon eens weten hoe efficiënt je de pc gebruikt. WorkTime Personal vertelt het je met grafieken en rapporten.

WorkTime Personal

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.worktime.com/personal
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Duidelijke grafieken
  • Uitgebreide rapportering
  • Minpunten
  • Sommige opties zitten wat verstopt

Met behulp van WorkTime Personal Free kun je op elk moment je tijdsgebruik laten monitoren. Dat doet het programma aan de hand van vier ‘widgets’: Social Sites, Games, Internet en het overkoepelende Computer Use. Bezoek je bijvoorbeeld een willekeurige site, dan tikt de teller aan bij zowel Internet als Computer Use – althans, zolang het tabblad van de webpagina de focus krijgt. Werk je bijvoorbeeld aan een document in Word of Excel, dan wordt alleen de teller bij Computer Use verhoogd.

Je krijgt bij elke widget niet alleen je dagactiviteiten te zien, maar ook een wekelijkse en maandelijkse samenvatting.

Je computertijd wordt opgedeeld in enkele standaardrubrieken.

Limieten & segmenten

Voor alle genoemde widgets kun je een afzonderlijke daglimiet instellen. Zodra die wordt overschreden, krijg je een geluid te horen en/of verschijnt er een instelbaar bericht in het Windows-systeemvak, maar de tool weerhoudt je er niet van om gewoon verder te gaan met de bewuste activiteit. Eigen ‘segmenten’ voorzien in de grafiek kan ook: je zou zo’n segment bijvoorbeeld ‘redactiewerk’ kunnen noemen en daar vervolgens een applicatie als winword.exe aan kunnen koppelen.

Rapportering

Het blijkt niet meteen uit het hoofdvenster, maar WorkTime houdt wel degelijk uitgebreide rapporten bij van je tijdbesteding. Je verneemt bijvoorbeeld per rubriek hoelang je met welk programma hebt gewerkt of hoelang je bepaalde websites hebt bekeken, waarbij je ook de gewenste periode kunt instellen.

Er is ook een gedetailleerde log beschikbaar die alle activiteiten in een chronologische lijst bijhoudt, zodat meteen duidelijk wordt wanneer je wat op de pc hebt gedaan.

De gegenereerde rapporten laten zich exporteren naar html of csv.

Conclusie

WorkTime Personal brengt mooi in kaart wanneer je hoeveel tijd aan welke websites, games of (zakelijke) toepassingen besteedt. Aan de hand van gedetailleerde rapporten krijg je hiervan ook een mooi historisch overzicht. We geven nog mee dat er ook meer zakelijk gerichte, betaalde versies van WorkTime beschikbaar zijn.

De rapporteringen van WorkTime mag je best uitgebreid noemen.

0 Reactie(s) op: WorkTime Personal: iOS schermtijd op je pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.