Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

World Backup Day

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 30 maart 2012 08:55

Apps & Software

Morgen is het World Backup Day (wereldback-updag)waarop nog eens extra wordt stilgestaan bij het belang van een back-up. Wij laten dit natuurlijk niet stilletjes voorbijgaan en geven u back-uptips en andere informatie over back-uppen.

Dat back-uppen noodzakelijk is, weet u waarschijnlijk wel. Toch maakt maar één op de drie computergebruikers zelden of zelfs nooit een back-up. Maar bent u echt goed voorbereid als er iets verkeerd gaat? World Backup Day is een goede aanleiding om eens in uw eigen back-upplan te duiken. We geven u om te beginnen 24 tips voor back-ups die bij het hele back-up-proces van pas komen. Gebruik ze om uw aanpak voor het maken en terugzetten van back-ups eens onder de loep te nemen. Of gebruik ze om eindelijk eens met back-uppen te beginnen. Hebt u nog geen back-upsoftware, dan hebben we op onze website back-upsoftware getest. Wilt u nog meer weten over het maken van back-ups? Op onze website hebben we nog meer artikelen staan die te maken hebben met back-uppen.

Windows 7 heeft al ingebouwde back-upsoftware.

Synchroniseren

Een handige aanvulling op back-uppen kan synchroniseren zijn. Hierdoor hebt dezelfde bestanden op meerdere plekken tot uw beschikking. Dan zijn de bestanden niet alleen te lezen, maar ook aan te passen waar en wanneer u maar wilt. Op uw eigen pc of een ander systeem, in uw netwerk of (ver) daarbuiten. Dankzij synchronisatie hebt u altijd de beschikking over de nieuwste versie van uw gegevens. Synchronisatie is wel iets om heel secuur in te stellen. We helpen u graag op weg met een workshop synchroniseren.

Back-up ook uw Windows-installatie

Een back-up heeft meestal betrekking op persoonlijke data zoals foto's, films en Office-documenten. Maar hebt u ook aan uw Windows-installatie zelf gedacht? Met behulp van Systeemherstel en Systeemkopie heeft Windows 7 ingebouwde functies om de installatie zelf te back-uppen. Zo bent u bijvoorbeeld na de crash van een harde schijf snel weer op weg zonder Windows helemaal opnieuw te moeten installeren en configureren. U leest meer over deze functies in de cursus Herstelfuncties van Windows.

Zorg ook voor een back-up van Windows zelf.

0 Reacties op: World Backup Day

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.