World Backup Day

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 30 maart 2012 08:55

Apps & Software

Morgen is het World Backup Day (wereldback-updag)waarop nog eens extra wordt stilgestaan bij het belang van een back-up. Wij laten dit natuurlijk niet stilletjes voorbijgaan en geven u back-uptips en andere informatie over back-uppen.

Dat back-uppen noodzakelijk is, weet u waarschijnlijk wel. Toch maakt maar één op de drie computergebruikers zelden of zelfs nooit een back-up. Maar bent u echt goed voorbereid als er iets verkeerd gaat? World Backup Day is een goede aanleiding om eens in uw eigen back-upplan te duiken. We geven u om te beginnen 24 tips voor back-ups die bij het hele back-up-proces van pas komen. Gebruik ze om uw aanpak voor het maken en terugzetten van back-ups eens onder de loep te nemen. Of gebruik ze om eindelijk eens met back-uppen te beginnen. Hebt u nog geen back-upsoftware, dan hebben we op onze website back-upsoftware getest. Wilt u nog meer weten over het maken van back-ups? Op onze website hebben we nog meer artikelen staan die te maken hebben met back-uppen.

Windows 7 heeft al ingebouwde back-upsoftware.

Synchroniseren

Een handige aanvulling op back-uppen kan synchroniseren zijn. Hierdoor hebt dezelfde bestanden op meerdere plekken tot uw beschikking. Dan zijn de bestanden niet alleen te lezen, maar ook aan te passen waar en wanneer u maar wilt. Op uw eigen pc of een ander systeem, in uw netwerk of (ver) daarbuiten. Dankzij synchronisatie hebt u altijd de beschikking over de nieuwste versie van uw gegevens. Synchronisatie is wel iets om heel secuur in te stellen. We helpen u graag op weg met een workshop synchroniseren.

Back-up ook uw Windows-installatie

Een back-up heeft meestal betrekking op persoonlijke data zoals foto's, films en Office-documenten. Maar hebt u ook aan uw Windows-installatie zelf gedacht? Met behulp van Systeemherstel en Systeemkopie heeft Windows 7 ingebouwde functies om de installatie zelf te back-uppen. Zo bent u bijvoorbeeld na de crash van een harde schijf snel weer op weg zonder Windows helemaal opnieuw te moeten installeren en configureren. U leest meer over deze functies in de cursus Herstelfuncties van Windows.

Zorg ook voor een back-up van Windows zelf.

0 Reactie(s) op: World Backup Day

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.