WriteMonkey 2.3.5

Door: Robbert Brus | 05 september 2012 15:47

Apps & Software

WriteMonkey is een gratis afleidingsvrije tekstverwerker. Het programma neemt het hele beeldscherm in beslag en plaatst alle programma's inclusief de taakbalk op de achtergrond. Wat overblijft, is een zwart scherm met de mogelijkheid tekst te typen. Geen onnodige meldingen en opties meer alleen het toetsenbord en een afleidingsvrije tekstverwerker.

Heerlijk typen zonder al die afleiding, maar een beetje leuke functies zouden niet weg zijn. WriteMonkey heeft de functies verstopt onder het rechtermuisknopmenu. Voor de hand liggende instellingen zijn aanwezig zoals: het aanpassen van de kleuren, de mogelijkheid bestanden op te slaan en print preview. Een verrassend prettige functie is Replacements, hiermee kan een woord automatisch worden aangepast naar een zin of woord naar keuze. Als bijvoorbeeld de woordcombinatie: /sig, wordt getypt veranderd deze automatisch naar: John Doe. Zo heeft het programma nog wel een paar leuke functies. Jammer is wel, dat code gebruikt dient te worden om tekst aan te passen. Zo worden woorden vet gedrukt als er twee sterretjes voor worden geschreven. WriteMonkey is Engelstalig, maar er is wel een Nederlandstalig woordenboek op de website beschikbaar, zodat de spellingscontrole wel in het Nederlands kan worden uitgevoerd.

WriteMonkey haalt alle afleidende factoren weg.

Conclusie

Ondanks de extra functies doet WriteMonkey toch het meest denken aan het Kladblok van Microsoft. Stijlen ontbreken en het scherm ziet er het oog zeer beperkt uit. Om toch grafisch iets mooi op papier te krijgen dienen er onhandige markeringen te worden gebruikt. Dat is jammer, want verder is het erg prettig zonder alle afleiding te typen in het programma.

De optie replacement is een grote plus aan het programma.

WriteMonkey 2.3.5

Freeware

Taal Engels (Nederlandstalige spelling aanwezig)

Download 3,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen .NET framework 3.5 of hoger.

Maker Studio Pomaranca

Oordeel 7/10

Pluspunten

Prettig werken zonder afleiding

Replacement functie is handig

Nederlandstalige spellingscontrole

Minpunten

Lastig om stijlen en lettertype gebruiken

Engelstalige interface

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: WriteMonkey 2.3.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.