Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

WSUS Offline Update 6.51

Door: Koen Vervloesem | 12 mei 2010 09:05

Apps & Software

Moet u heel wat Windows-computers up-to-date houden, dan komt WSUS Offline Update zeker van pas: dit programma kan Windows updaten zonder gebruik van een internetverbinding. Het downloadt namelijk alle relevante updates en schrijft die naar cd of usb-stick. Hiermee kunt u dan zoveel computers updaten als u wilt.

WSUS Offline Update is niet enkel nuttig wanneer u meerdere computers hebt. Ook als u om welke reden dan ook regelmatig Windows opnieuw installeert, werkt een cd of usb-stick handiger dan de updates van Microsofts server downloaden. Zeker als u een al wat oudere XP of Vista installeert, is het aantal updates immers al vrij groot.

Het gebruik van WSUS Offline Update gebeurt in twee stappen: eerst genereert u een updatemedium, en daarna installeert u dit. Voor het genereren (met het programma UpdateGenerator) moet u wel eventjes tijd uittrekken, want u hebt enorm veel keuzes. Het programma ondersteunt Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista/Server 2008 en Windows 7/Server 2008 R2. Voor XP en 2003 kunt u nog uw taalpakketten kiezen, maar voor de andere besturingssystemen hebt u enkel de keuze uit de 32- of 64bits-versies van een globaal meertalig updatepakket.

Kies welk besturingssysteem u wilt updaten en klik op Start.

Daaronder biedt het programma nog een aantal opties aan. Zo kunt u ervoor kiezen om servicepacks niet mee te nemen of expliciet .NET Framework 3.5 SP1 te installeren. Als u niet veel schijfruimte hebt op de computer waarop u het updatemedium genereert, kunt u ook de downloadmap laten opkuisen. Daarnaast kunt u ook kiezen of u een ISO-bestand wil aanmaken per product en taal. Maakt u gebruik van een usb-stick in plaats van een cd, dan kunt u de updates ook naar een specifieke map op de stick kopiëren. Hebt u uw keuze gemaakt, klik dan op Start. Na een tijdje vindt u het ISO-bestand dat u op cd of dvd kunt branden in de submap iso. Overigens biedt WSUS Offline Update in afzonderlijke tabbladen ook updates aan voor Microsoft Office XP/2003/2007 en het niet meer ondersteunde Windows 2000.

Updaten

Steekt u de cd of usb-stick nu in een computer die u wilt updaten, dan start het installatieprogramma (UpdateInstaller). Ook hier kunt u een aantal opties aanvinken, bijvoorbeeld dat de computer zichzelf na de update uitschakelt of herstart, en dat het programma een back-up maakt van bestaande systeembestanden. Verder biedt de installer hier ook nog aan om een aantal extra's te installeren, zoals Office-bestandsomzetters, Internet Explorer 8 en PowerShell 2.0. Verwarrend is echter dat hier weer de optie staat om .NET Framework 3.5 SP1 te installeren. Na uw keuze gemaakt te hebben, klikt u gewoon op Start en wordt alles geïnstalleerd.

Installeren van de updates gaat heel eenvoudig.

WSUS Offline Update 6.51

Freeware (opensource)

Taal Engels

Medium 1,3 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Genoeg harde-schijfruimte voor de updates

Maker Torsten Wittrock

Oordeel 7/10

Pluspunten

Erg handig

Ondersteunt zowel cd's als usb-sticks

Minpunten

Interface niet Nederlandstalig

Sommige opties zijn verwarrend

0 Reacties op: WSUS Offline Update 6.51

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.