WSUS Offline Update 6.51

Door: koen-vervloesem | 12 mei 2010 09:05

Apps & Software

Moet u heel wat Windows-computers up-to-date houden, dan komt WSUS Offline Update zeker van pas: dit programma kan Windows updaten zonder gebruik van een internetverbinding. Het downloadt namelijk alle relevante updates en schrijft die naar cd of usb-stick. Hiermee kunt u dan zoveel computers updaten als u wilt.

WSUS Offline Update is niet enkel nuttig wanneer u meerdere computers hebt. Ook als u om welke reden dan ook regelmatig Windows opnieuw installeert, werkt een cd of usb-stick handiger dan de updates van Microsofts server downloaden. Zeker als u een al wat oudere XP of Vista installeert, is het aantal updates immers al vrij groot.

Het gebruik van WSUS Offline Update gebeurt in twee stappen: eerst genereert u een updatemedium, en daarna installeert u dit. Voor het genereren (met het programma UpdateGenerator) moet u wel eventjes tijd uittrekken, want u hebt enorm veel keuzes. Het programma ondersteunt Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista/Server 2008 en Windows 7/Server 2008 R2. Voor XP en 2003 kunt u nog uw taalpakketten kiezen, maar voor de andere besturingssystemen hebt u enkel de keuze uit de 32- of 64bits-versies van een globaal meertalig updatepakket.

Kies welk besturingssysteem u wilt updaten en klik op Start.

Daaronder biedt het programma nog een aantal opties aan. Zo kunt u ervoor kiezen om servicepacks niet mee te nemen of expliciet .NET Framework 3.5 SP1 te installeren. Als u niet veel schijfruimte hebt op de computer waarop u het updatemedium genereert, kunt u ook de downloadmap laten opkuisen. Daarnaast kunt u ook kiezen of u een ISO-bestand wil aanmaken per product en taal. Maakt u gebruik van een usb-stick in plaats van een cd, dan kunt u de updates ook naar een specifieke map op de stick kopiëren. Hebt u uw keuze gemaakt, klik dan op Start. Na een tijdje vindt u het ISO-bestand dat u op cd of dvd kunt branden in de submap iso. Overigens biedt WSUS Offline Update in afzonderlijke tabbladen ook updates aan voor Microsoft Office XP/2003/2007 en het niet meer ondersteunde Windows 2000.

Updaten

Steekt u de cd of usb-stick nu in een computer die u wilt updaten, dan start het installatieprogramma (UpdateInstaller). Ook hier kunt u een aantal opties aanvinken, bijvoorbeeld dat de computer zichzelf na de update uitschakelt of herstart, en dat het programma een back-up maakt van bestaande systeembestanden. Verder biedt de installer hier ook nog aan om een aantal extra's te installeren, zoals Office-bestandsomzetters, Internet Explorer 8 en PowerShell 2.0. Verwarrend is echter dat hier weer de optie staat om .NET Framework 3.5 SP1 te installeren. Na uw keuze gemaakt te hebben, klikt u gewoon op Start en wordt alles geïnstalleerd.

Installeren van de updates gaat heel eenvoudig.

WSUS Offline Update 6.51

Freeware (opensource)

Taal Engels

Medium 1,3 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Genoeg harde-schijfruimte voor de updates

Maker Torsten Wittrock

Oordeel 7/10

Pluspunten

Erg handig

Ondersteunt zowel cd's als usb-sticks

Minpunten

Interface niet Nederlandstalig

Sommige opties zijn verwarrend

0 Reactie(s) op: WSUS Offline Update 6.51

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.