Wunderlist stopt: dit zijn goede alternatieven voor jouw to-do-list

Door: Laura Kempenaar | 04 maart 2020 16:53

How To

Op 6 mei dit jaar wordt de stekker officieel uit Wunderlist getrokken door de nieuwe eigenaar Microsoft. De lijstjes-app en site gaat dan offline en dat betekent dat je voor die tijd een alternatief moet vinden. Hoe sneller je die vindt, hoe sneller je kunt beginnen je lijstjes over te zetten. We hebben diverse geweldige lijstjesprogramma’s gevonden om dat te doen.

To Do

Microsoft is natuurlijk niet gek: het schiet niet zomaar een programma dat van hem behoort af zonder een plek te hebben waar de gebruikers dan heenkunnen. Het heeft zelf To Do ontwikkeld. Het hoopt waarschijnlijk dat To Do wordt wat TikTok is voor Musical.ly: een opvolger die het eigenlijk beter doet en die is ontwikkeld door dezelfde breinen. Het bestaat al enige tijd, maar mede door de aankoop van Wunderlist heeft Microsoft gezorgd dat het nog meer lijkt op die app. Je kunt in deze lijstjesapps mappen en subtaken toevoegen. Je kunt uiteraard je lijstjes delen en taken aan bepaalde mensen toebedelen. Het grote voordeel is niet alleen dat het op Wunderlist lijkt: je kunt je Wunderlist-taken importeren.

Todo

Trello

Hoewel Trello als nadeel heeft dat je taken niet kunt ‘doorstrepen’, is het wel mogelijk ze te verwijderen of naar een rijtje met ‘gedane taken’ te slepen. Trello is een app waarbij je ‘kaarten’ hangt onder een rijtje met een bepaalde titel. Bijvoorbeeld: ‘klanten om nog te benaderen’, ‘klanten die nog bedenktijd hebben’ en ‘klanten waarmee we al verder zijn’. Je kunt per klant een ‘kaartje’ aanmaken, en binnen dat kaartje taken zetten (eventueel mét een todolijstje dat je wel kunt afvinken). Het is echter ook mogelijk om een rijtje simpelweg ‘to do’ te noemen en kaarten titels te geven van je taken. Trello werkt met handige labels en je kunt een taak met een druk op de knop overzichtelijk en duidelijk op iemands naam zetten. Bovendien wordt in Trello elke stap bijgehouden, waardoor je altijd kunt terugzoeken wie wat heeft gedaan met een taak.

Todoist

Todoist is in tegenstelling tot Trello wel echt bedoeld voor to do-lijstjes en taken, maar werkt ook goed in projectvorm. Je kunt er bepaalde doelen inzetten en zien wat de trends van productiviteit zijn, iets dat de andere lijstjes-apps niet zo gedetailleerd laten zien. Ook hier kun je je Wunderlist-lijst importeren, dus dat is een groot voordeel voor overstappers. Wat Todoist zo fantastisch maakt is zijn simpelheid. Het is niet Trello dat vaak bij introductie nog vijf minuten uitleg behoeft: Todoist is vrij rechttoe rechtaan. Wil je het echter toch complexer en uitgebreider maken, dan is dat altijd mogelijk. Waar Todoist echter iets minder sterk in is, dat is in filteren en volgordes bepalen, want heb je daar veel behoefte aan, dan raden we je To Do aan.

Todoist

TickTick

Niet te verwarren met TikTok: TickTick is een taakmanagement-app. Dat betekent dat je er een heleboel lijstjes in kwijt kunt. Zoals de naam doet vermoeden is het een app die vooral om tijdmanagement gaat. Zo kun je een soort aftellende tijdbom maken van je taken, zodat je gefocust blijft en het meest productief. Zeker als juist niet iemand bent die een heel strak tijdschema aanhoudt maar simpelweg een x aantal taken ergens die dag gedaan wilt hebben, dan kan TickTick soelaas bieden. Wat nóg beter is, dat is dat deze app bijhoudt wat je vaker doet. Je kunt er dus inzetten dat je elke dag herinnerd wil worden om insuline te spuiten, of om een bepaalde website te controleren. Het is erg handig dat het steeds terugkomt, zodat je niet zelf steeds een reminder hoeft in te stellen die je op zijn beurt weer kunt vergeten.

Kortom, er zijn zoveel lijstjes om als to do list te gebruiken, dat je het checken welke je moet kiezen een to do list-taak op zich is. Toch is het verstandig om eerst goed te kijken welke hulpvragen je hebt, zodat je op basis daarvan de beste app kunt kiezen voor jouw workflow.

0 Reactie(s) op: Wunderlist stopt: dit zijn goede alternatieven voor jouw to-do-list

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.