Xbox-controller instellen op pc: zo werkt dat

Door: Wesley Akkerman | 08 december 2020 13:18

How To

Op een Xbox One- of Series X|S-console is het mogelijk de indeling van de controller aan te passen. Zo kun je bepaalde knoppen een andere functie geven. En als je een Elite-controller hebt, dan heb je nog veel meer mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt dit ook doen met de Xbox-controller die je op je pc met Windows 10 aangesloten hebt.

Op de Xbox heb je er een speciale app voor nodig, genaamd Accessoires. Dit is een app met een simpele interface, die je razendsnel in staat stelt de indeling van je controller aan te passen. Die app is gelukkig ook beschikbaar voor Windows 10. Ben je dus al bekend met de Xbox-versie, dan kun je er meteen mee aan de slag. Zegt het je allemaal nog vrij weinig, dan leggen we hieronder uit hoe je de indeling aanpast, zodat je je daarna wederom lekker kunt concentreren om je videogames. Het is in elk geval goed om te weten dat de app werkt met de standaard Xbox One-controller, Xbox Series X|S-controller, de Xbox Elite Wireless Controller (en diens opvolger) en zelfs de Xbox Adaptive Controller (een controller die bedoeld is voor mensen met beperkingen).

Xbox Accessoires downloaden

Je begint dus met het downloaden van de Xbox Accessoires-app. Op de winkelpagina klik je op Downloaden, waarna de winkelapplicatie op je Windows 10-computer geopend wordt. Wellicht moet je hier nog even toestemming voor geven, dus let op een eventueel pop-up. Na het installeren is de app natuurlijk gewoon beschikbaar via het Startmenu. Mocht je hem niet meteen kunnen vinden, open dan het startmenu en begin met het typen van Xbox. Dan zie je hem vanzelf.

Heb je dit gedaan, dan koppel je je Xbox-controller aan je computer. Dit kan via een usb-dongle (die los verkrijgbaar is), bluetooth (mits je een moderne controller hebt) of simpelweg een usb-kabel. Je opent de app en drukt op de knop voor het configureren. Links vind je nu een optie voor het aanmaken van een nieuw profiel. Je kunt dat profiel een naam geven, zodat je er later snel naar kunt wisselen. Geef hem bijvoorbeeld een gamenaam mee, voor wanneer je vaak dezelfde game speelt, of gebruik de aanduiding van een genre als je deze indeling voor rpg’s of racegames wil gebruiken.

Sla je keuze op, zodat we kunnen beginnen met het indelen van de knoppen. Via dropdown-keuzemenu’s kun je nu instellen welke functie een knop moet hebben. Het komt erop neer dat je knoppen omdraait als het ware. Mocht je ondertussen ook veel op een Nintendo of PlayStation spelen, dan doe je er goed aan om de A- en B-knop om te draaien, bijvoorbeeld. Heb je een Elite-controller, dan kun je de knoppen op de achterkant functies meegeven die normaal op de schouderknoppen of onder de analoge knuppels zitten. Het is maar net wat je fijn vindt.

Dit is tevens het menu waarmee je ook de analoge knuppels digitaal omdraait en waarmee je Y-axis van die pookjes aanpast. Je kunt zelfs de triggers omdraaien als je dat wil. Daarnaast kun je de vibrerende motor uitschalen, zodat je controller niet meer trilt. Nu is het zaak om de instelling nog een slot toe te wijzen; dit stelt je in staat snel van indeling te wisselen. Sla de boel op en je kunt meteen beginnen met spelen, maar dan op de manier die jij fijn vindt.

0 Reactie(s) op: Xbox-controller instellen op pc: zo werkt dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.