Xmedia Recode 2.2.7.2

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 oktober 2010 12:45

Apps & Software

Met de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan draagbare media-apparaten is de behoefte aan een programma dat eenvoudig video’s kan rippen en converteren groter dan ooit. Xmedia Recode brengt hierbij uitkomst.

De software is op zichzelf uiteraard niet uniek er zijn echt ontzettend veel programma’s op de markt waarmee u video’s kunt rippen en converteren. De kracht van Xmedia Recode zit hem echter in de hoeveelheid opties. U merkt dat direct wanneer u het programma start en klikt op DVD. Bij het veld Profile ziet u een lijst merknamen staan. Klikt u op een merk (zoals BlackBerry, Apple of Nintendo), dan krijgt u daaronder een lijst met apparaten van deze merken. De lijst met opties is hierbij echt gigantisch. Natuurlijk zijn er ook programma’s waarbij u alle instellingen zelf kunt ingeven, maar het is echt ongekend handig dat dit programma alle denkbare voorinstellingen bevat. Al was het ook wel nuttig geweest om in ieder geval de mogelijkheid te bieden om zelf instellingen toe te voegen, zelfs al lijkt dat met de overdaad aan instellingen op het eerste gezicht niet nodig.

Er worden uitzonderlijk veel voorinstellingen geboden voor het rippen en/of converteren.

Dezelfde uitgebreide opties worden u uiteraard geboden wanneer u klikt op Film (de optie waarmee u video kunt converteren). Daarnaast kunt u echter nog meer aanpassen, zoals het volume, de bitrate, welk gedeelte van de video moet worden geconverteerd, beeldverhouding, enzovoort. Nadeel van deze instellingen, zoals bij veel van dit soort programma’s, is dat, wanneer u niet bekend bent met conversie, het lastig is om de juiste instelling te kiezen. Wanneer u de gewenste instellingen hebt geselecteerd, klikt u op de knop Toevoegen om de conversie in de lijst met taken te zetten. Die lijst is handig, want u kunt zo een hele reeks opdrachten geven en daarna de computer lekker aan het werk laten. Tijdens de conversie kunt u aangeven welke prioriteit de conversie moet hebben ten opzichte van andere actieve processen.

Door taken toe te voegen aan de lijst kunt u de computer z’n gang laten gaan terwijl u iets anders doet.

Handig is dat u alle gemaakte instellingen kunt exporteren naar een .xmr-bestand, zodat u deze later weer kunt importeren als u dezelfde reeks conversies wilt uitvoeren voor een ander bestand.

Xmedia Recode 2.2.7.2

Freeware

Taal Engels

Medium 5,20 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7; gebruikt u een Windows-versie ouder dan XP, moet u het bestand gdiplus.dll downloaden. Zie de Xmedia-site voor verdere instructies.

Systeemeisen 13,7 MB harde-schijfruimte

Maker Sebastian Dörfler

Oordeel 8/10

Pluspunten

Ongekend veel voorinstellingen voor rippen en converteren

Handige takenlijst

Processorprioriteit toekennen

Minpunten

Weinig mogelijkheid tot eigen instellingen bij dvd-rippen

Handmatige instellingen hebben weinig uitleg

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Xmedia Recode 2.2.7.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.