XMedia Recode 3.5.3.4 - Multimedia converter

Door: dirk-schoofs | 26 juni 2021 14:09

Review

Om audio of video van de ene naar de andere bestandsindeling om te zetten, kun je een beroep doen op dit geesteskind van Sebastian Dörfler. De ontwikkelaar heeft vooral ingezet op een zo breed mogelijke functionaliteit, dat is ook de reden waarom XMedia Recode vaak wordt bijgewerkt.

XMedia Recode

Prijs
Gratis
Taal
Engels (Nederlandse taalinstelling werkt matig)
OS
Windows
Website
www.xmedia-recode.de
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Meer dan 300 video- en audioformaten
  • Kan audio uit video extraheren
  • Opties voor ervaren gebruikers
  • Minpunten
  • Eerder voor techneuten
  • Geen 2D-video omzetten naar 3D

Het programma werkt alleen op Windows en je kunt het downloaden in de 32- en 64bit-versie. Het goede nieuws is dat deze converter volledig gratis is en je als gebruiker nergens wordt lastiggevallen met reclame of door omleidingen naar andere software.

Uitvoerprofielen

XMedia Recode kan nagenoeg alle bekende audio- en videoformaten omzetten, zelfs het remux-formaat en de inhoud van blu-ray-schijven en dvd’s, op voorwaarde dat ze niet beschermd zijn.

In deze converter ga je eerst naar het menu Bestand om het audio- of videobestand te laden. Om het je gemakkelijk te maken baseert de converter zich op bekende uitvoerprofielen. Je kiest als het uitvoerprofiel bijvoorbeeld Apple TV 4 HD in het tabblad Format en de tool zal het filmpje dat je in het werkvlak hebt gesleept, omzetten naar het gewenste bestandsformaat en de juiste afmetingen.

XMedia Recode is een programma met veel mogelijkheden die soms te ingewikkeld zijn voor de beginner.

Convert of Copy

Nieuwe gebruikers zullen wellicht zoeken naar de knop Encode om de conversie te starten. Je moet echter naar het tabblad Video en daar vind je de knop Mode waar je de keuze hebt tussen Convert of Copy. Daarna klik je op de plusknop in de knoppenbalk om de opdracht toe te voegen aan de wachtrij. Het echte werk voor de processor begint pas nadat je in dit menu op Coderen hebt geklikt.

Tegelijk is het met XMedia Recode mogelijk om hoofdstukken te maken en filters toe te passen. Bovendien kan de tool ondertitels importeren, en als je het Matroska-formaat in de uitvoer selecteert, kun je tot 32 verschillende ondertitelformaten plaatsen en verpakken.

Om het gewenste uitvoerprofiel te vinden, selecteer je eerst het merk en dan het type apparaat.

Conclusie

XMedia Recode is een veelzijdige converter die wordt ingesteld op basis van profielen. Bovendien kun je makkelijk het gewenste formaat terugvinden door in de zoekbalk het doelformaat te typen. Het is echter niet mogelijk om de videokwaliteit te verbeteren.

0 Reactie(s) op: XMedia Recode 3.5.3.4 - Multimedia converter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.