XP-gebruikers massaal naar Windows 8.1

Door: tonie-van-ringelestijn | 03 november 2014 09:56

Nieuws

Afgelopen maand zijn er veel Windows 8-gebruikers bijgekomen, terwijl het aandeel van XP scherp daalde. Windows 7 blijft onverminderd populair.

Windows 8 of hoger heeft nu een marktaandeel van 16,8 procent, meldt Net Applications. Dat aandeel steeg in een maand tijd met liefst 3,54 procentpunt, vooral te danken aan de rappe groei van het aantal Windows 8.1-gebruikers. Dat terwijl Windows 7 (53 procent) gelijk bleef.

Windows XP

Het aandeel van Windows XP daalde in oktober naar 17,18 procent. Dat was een maand eerder nog 23,87 procent. Windows 8 kan dus komende maand eindelijk XP inhalen. De groei van Windows 8 lijkt ten koste te gaan van XP, wat er op duidt dat verstokte XP-gebruikers nu toch overstappen. Overigens daalde het aandeel van Mac OS X licht.

StatCounter zag in oktober ook een daling van het aantal XP-gebruikers, maar minder groot. Volgens Statcounter gebruikt nu 17,6 procent van de Nederlanders Windows 8.1 en is XP in ons land gedaald tot iets onder de 4 procent.

3 Reactie(s) op: XP-gebruikers massaal naar Windows 8.1

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 november 2014 01:36 Oscar
  Windows 8 groeit helemaal niet ten koste van XP ,XP was vanaf de dag dat microsoft het besturingssysteem had afgeschreven onveilig. De XP' ers zijn verstandig geworden, óf hebben een mogelijkheid gevonden om (eindelijk) over te kunnen schakelen naar een veiligere Windows 8 versie
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 november 2014 21:58 Anoniem
  Als je weet waar je mee bezig bejnt is xp nog altijd een prima keuze. Zeg niet beter dan 7 maar toch nog altijd beter dan W8. Als W10 echt af is en de ervaringen positief zijn, dan pas spring ik over maar voor nu nog altijd geen problemen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 november 2014 10:38 Anoniem
  Dergelijke verschillen kunnen met geen mogelijkheid de werkelijkheid weergeven. Eerst een maand met een totaal onverwachte en ook onverklaarbare daling en daarna een maand met een "spectaculaire" stijging. Inmiddels is al lang duidelijk dat er in september iets is fout gegaan in de database met tellingen. De cijfers blijken ook maar op één bron te zijn gebaseerd. Zonder die rare dip is er sprake van een voortdurende stijging. Niet zo gek, want nieuwe PC's zijn inmiddels nog maar in één smaak te krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.