Xynthesizr: Zelf muziek maken was nog nooit zo eenvoudig

Door: Robin Smit | 04 november 2013 11:38

Apps & Software

Sinds de grote doorbraak van de synthesizer, lijken de elektronische geluiden uit deze instrumenten niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek. Wie zelf ook aan de slag wil gaan met deze klassieker, kan nu volop gaan experimenteren met Xynthesizr.

Score
70
  • Pluspunten
  • Zeer veel mogelijkheden
  • Laagdrempelig
  • Erg leuk
  • Minpunten
  • Duidelijk handleiding ontbreekt

None

Prijs: Gratis (In app aankopen)

Beschikbaar voor: iPhone

Download Xynthesizr in de App Store

Xynthesizr is een app voor de iPhone die je de beschikking geeft over een uitgebreide synthesizer. Erg leuk hieraan is dat je voor het gebruik van de app geen muzikale kennis of ritmegevoel nodig hebt. In de app hoef je namelijk alleen maar de toonhoogte en de positie van een noot in jouw nummer te bepalen. Dit doe je door deze noten te selecteren op een veld met horizontale en verticale lijnen. Hierbij geven de horizontale lijnen de positie in jouw nummer aan, terwijl de verticale lijnen de toonhoogte bepalen. Dit systeem biedt je voldoende variatie, maar is toch makkelijk op te pikken.

Wanneer je de noten in het veld hebt geplaatst is het zaak om jouw nummer te perfectioneren. Dit begint met het selecteren van een ritme en breidt zich uit naar onder andere het aanpassen van instellingen in een digitale oscillator en andere effecten. Het aanbod van deze effecten in Xynthesizr is indrukwekkend toe noemen, waardoor je jouw muziek precies zo kan laten klinken als jij wil. Als je tenminste begrijpt hoe je dit moet doen. Binnen de app is er namelijk geen duidelijke beschrijving te vinden van de werking van verschillende effecten. Uiteraard zou je op gehoor aan alle knoppen kunnen gaan draaien, maar het is wel zo fijn als je toch een beetje weet waar je mee bezig bent.

Xynthesizr is gratis te downloaden in de App Store, waardoor iedereen die nieuwsgierig is de app rustig uit kan proberen. Eventuele opties zoals het opnemen van nummers en het bewaren van voorkeuren vereisen aankopen vanuit de app. Mocht je hier echter geen behoefte aan hebben dan biedt Xynthesizr je ook zonder geld uit te geven eindeloos plezier.

Conclusie

Xynthesizr is een leuke app die een digitale synthesizer naar jouw iPhone brengt. De manier waarop je muziek maakt met de app is erg laagdrempelig, waardoor iedereen leuke deuntjes met de app kan produceren. Helaas is het toepassen van effecten iets minder laagdrempelig, waardoor het ontbreken van een duidelijke handleiding wel echt een gemis is.

Meer leuke tunes maak je met Musyc.

0 Reactie(s) op: Xynthesizr: Zelf muziek maken was nog nooit zo eenvoudig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.