Younited - Het beste van Dropbox en Drive in één

Door: Richard Veenstra | 27 april 2014 10:00

Apps & Software

Dropbox, Google Drive en SkyDrive zijn slechts drie opties voor het online opslaan van documenten. Younited belooft betere privacyinstellingen en probeert de opslag van bestanden leuker te maken. Hebben we dat nodig?

None

Younited

Prijs:

Gratis (5 GB)

€ 74,99 per jaar (200 GB)

€ 120,- per jaar (500 GB)

Taal:

Engels

OS:

Windows XP/Vista/7/8; OS X 10.6 of hoger

Meer info:

www.younited.com

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Contacten synchroniseren
 • Veilig
 • Facebook-integratie
 • Minpunten
 • Schoonheidsfoutjes
 • Vormgeving

Om de nieuwe dienst te gebruiken, vul je je e-mailadres in op www.younited.com onder Reserve a spot. Younited is officieel nog niet beschikbaar voor het grote publiek, vandaar deze kleine omweg. Zodra je een e-mail van Younited krijgt, kun je het programma voor je systeem (pc of Mac) downloaden.

Voor de bekende mobiele besturingssystemen zijn eveneens apps beschikbaar. Tijdens de installatie geef je de unieke code op die je in de e-mail hebt verkregen en afhankelijk van je systeem installeert het programma zich in de Windows-taakbalk of de Apple-menubalk. Eenmaal opgestart, vraagt Younited om de naam van het apparaat waar je het programma op hebt geïnstalleerd.

De vormgeving is geheel zwart, niet iedereen zijn smaak. Om te beginnen, sleep je een bestand naar het grote vak aan de rechterkant of kies je voor Add stuff. Links zie je verschillende bestandstypen, eronder je aangemelde apparaten.

Je kunt je Facebook-profiel toevoegen aan Younited.

Vijf gigabyte

In totaal heb je 5 gigabyte opslagruimte tot je beschikking, minder dan SkyDrive en Google Drive, maar meer dan bijvoorbeeld Dropbox. Wil je meer ruimte, dan kan dit eenvoudig vanuit het programma aangeschaft worden via een creditcard, PayPal is helaas niet mogelijk.

Younited werkt goed samen met andere opslagdiensten, zo kun je bijvoorbeeld je Facebook of Picasa-account toevoegen via Add cloud. Al je foto's verschijnen automatisch in Younited. Je gegevens zijn veilig bij Younited, het bedrijf achter de dienst is het Finse F-Secure, maker van diverse virusscanners en antimalware-programma's. Het is tevens één van de weinige niet-Amerikaanse spelers op de markt van cloudopslagdiensten, wellicht is de dienst daardoor veiliger voor NSA-spionagepraktijken.

In de app voor iOS kies je welke onderdelen van je iPhone moeten worden gesynchroniseerd met Younited.

Younited wordt nog wel geplaagd door kleine bugs en foutjes, het aanmelden van je Facebook-profiel werkt niet altijd goed en er is geen optie om iets te verwijderen uit de linkerkolom. De mogelijkheid om per systeem te bepalen wat wordt gesynchroniseerd is handig en via de mobiele app kun je zelfs contacten en sms-berichten synchroniseren. Al met al een leuke dienst om in de gaten te houden.

2 Reactie(s) op: Younited - Het beste van Dropbox en Drive in één

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 mei 2014 10:25 Anoniem
  Trap hier niet in. Je kunt wel een Younited account aangaan, heel erg makkelijk, maar je komt er niet meer vanaf. Vertrouw je bestanden niet toe aan deze site. Er wordt GEEN support gegeven, je kunt je account niet deleten. NIET DOEN!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 mei 2014 00:36 Anoniem
  Erg dat jullie hier reclame voor maken
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.